Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αφησε την καρέκλα στο Πεντάγωνο ζητώντας νέες «δουλίτσες» με τους εμπόρους όπλων

Αφησε την καρέκλα στο Πεντάγωνο ζητώντας νέες «δουλίτσες» με τους εμπόρους όπλων

Ο Πάνος Καμμένος αποχαιρέτησε το υπουργείο και στον απολογισμό του ανέφερε διάφορα τρομολαγνικά σενάρια για φονταμενταλιστές που μπορεί να καταλάβουν την Τουρκία και γι' αυτό η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε νέα εξοπλιστικά προγράμματα

Ψαρεύοντας για ακόμη μια φορά στα θολά όρια μεταξύ του πατριωτισμού και των θεωριών συνωμοσίας, πολεμικών σεναρίων και επιθέσεων κατά της Ελλάδας από Τούρκους ή από ισλαμιστές φονταμενταλιστές, χαιρέτησε το Πεντάγωνο ο Πάνος Καμμένος.

Ούτε την τελευταία ώρα του στο υπουργείο Αμυνας δεν αποχωρίστηκε τις αγαπημένες του θεωρίες οι οποίες όλως περιέργως καταλήγουν σε μια και μόνο φράση: «εξοπλιστικά». Ο μέχρι αύριο το πρωί που θα παραδώσει στον Ευάγγελο Αποστολάκη, υπουργός Αμυνας, στον απολογισμό της τετραετούς θητείας του στο Πεντάγωνο δεν παρέλειψε να μας θυμίσει ότι η Ελλάδα πρέπει να αγοράσει νέα όπλα για να αντιμετωπίσει τον εξ ανατολών εχθρό.

Μπορεί να «χρύσωσε το χάπι» λέγοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει με λεφτά του ΝΑΤΟ, με κονδύλια που θα δώσουν οι σύμμαχοι, αλλά όλα καταλήγουν σε ένα και μόνο αποτέλεσμα. Ότι οι απανταχού «οπλάδες» θα κάνουν πάρτι βλέποντας ένας υπουργό Αμυνας, έστω κι απερχόμενο, να προετοιμάζει το έδαφος προκειμένου η χώρα στο παρελθόν να αγοράσει όπλα για να αντιμετωπίσει τους μελλοντικούς εχθρούς.

Μάλιστα, λέγοντας συνεχώς πώς ο νέος υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης είναι δικός του άνθρωπος επί της ουσίας προσπαθεί να τον «πατρονάρει», να τον παγιδεύσει σε μια ατέρμονη συζήτηση για το αν η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει σε νέα «αγορά του αιώνα». Σαν κι αυτές που στο πρόσφατο παρελθόν χρεοκόπησαν τη χώρα και την κατέστησαν βεβαίως βασίλειο της μίζας, της διαπλοκής, της διαφθοράς με εκμαυλισμό πολιτικών ή στελεχών του στρατού.

Μην ξεχνάμε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή προσπάθησε να περάσει από τη Βουλή τροπολογία για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα ύψους 230 εκατ. ευρώ που θα έδιναν δουλειά σε συγκεκριμένους υπεργολάβους – εμπόρους όπλων.

Τρομολαγνικά σενάρια

Σε ερωτήσεις που του έθεσαν δημοσιογράφοι ο Πάνος Καμμένος, σε έξαρση πατριωτικού αισθήματος έβαλε στο τραπέζι τρομολαγνικά σενάρια.

Όπως είπε, υπάρχει κίνδυνος να ανέλθουν στην εξουσία στην Τουρκία φονταμενταλιστές. «Τότε, κι εφόσον η Τουρκία έχει ήδη αποκτήσει μαχητικά F-35 και πυραύλους S-400,  η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ανασχέσει μια επίθεση ακόμα και στην καρδιά της Ευρώπης.

Αυτό πρέπει να το αντιληφθεί και το ΝΑΤΟ κι οι υπόλοιποι οργανισμοί και η Ελλάδα να εξοπλιστεί σύγχρονα και επαρκώς με έξοδα της Συμμαχίας. Νομίζω ότι έχει γίνει αντιληπτό αυτό, μας έχουν βοηθήσει, αλλά χρειάζεται παραπάνω… Και, για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει οι Σύμμαχοι να το σκεφτούν πολύ,  πριν αναβαθμίσουν τα προγράμματα με την Τουρκία».

Αυτά είπε ο Πάνος Καμμένος ρίχνοντας στο τραπέζι νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα που προφανώς αυτός δε μπορούσε να υλοποιήσει λόγω οικονομικής κρίσης, αν και πρόλαβε να προχωρήσει στη συμφωνία για την αναβάθμιση των απαρχαιωμένων αεροσκαφών καθώς και στο deal 1,5 δις με τους Αμερικανούς για τα F-16.

Βεβαίως δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι πατριωτικές κορώνες και τα σόου στα Ιμια. Ο Καμμένος είπε: ​«Η απόδοση τιμών για όσους πέθαναν για την πατρίδα είναι υποχρέωση για όλους μα.

Έτσι ξεκίνησα τον κύκλο μου στο υπουργείο, έτσι τον κλείνω. Το είχα καημό, δεν είδα ποτέ έναν υπουργό να καταθέτει στεφάνι στα Ίμια. Θεώρησα ότι έπρεπε να το κάνω για να δείξω ξεκάθαρα ότι εδώ στο ΥΠΕΘΑ κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά παράλληλα δεν παραχωρούμε ούτε χιλιοστό από τα εδάφη μας. Και η απόδοση τιμών για όσους πέθαναν για την πατρίδα είναι υποχρέωση για όλους μας».
Οσο για τις στολές που φορά συνεχώς τόνισε: «Φόρεσα στολές διότι το θεώρησα υποχρέωση μου, γιατί έτσι είσαι κοντά με το στράτευμα. Έμαθα πολλά επισκεπτόμενος τα στρατόπεδα, τα φυλάκια στα σύνορα, τα πολεμικά πλοία… Όταν συζητάς με τους στρατεύσιμους τότε μαθαίνεις πολλά περισσότερα, από ότι όταν διαβάζεις απλά τις υπηρεσιακές αναφορές».

Εχει καθαρή συνείδηση

Απαντώντας σε ερώτηση για τα λάθη κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ανέφερε ότι δεν τελείωσε το θέμα της τακτοποίησης των Εθελοντών Μακράς Θητείας,την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στις ανώτατες και ανώτερες σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και το θέμα των αποστράτων, όπου «υπήρξαν αδικίες».

​»Φεύγω με ήσυχη τη συνείδηση μου. Παραδίδω έδαφος, θάλασσα κι αέρα όπως τα παρέλαβαΠροανήγγειλε πάντως ότι οι αδικίες που έγιναν με τα αναδρομικά των αποστράτων θα διορθωθούν άμεσα, με τη συμβολή των αρμόδιων υπηρεσιών. Είμαι υπερήφανος όμως που δεν έγιναν λάθη σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας. Φεύγω με ήσυχη τη συνείδηση μου. Παραδίδω έδαφος, θάλασσα κι αέρα όπως τα παρέλαβα. Με τη διαφορά όμως ότι πλέον έχουμε επανακτήσει την εθνική μας κυριαρχία, που είχαμε χάσει μέχρι να αναλάβει η συγκυβέρνηση».

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024