Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, από το σκοπιανό κοινοβούλιο.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλ. Τσίπρας συνεχάρη τον Ζ. Ζάεφ για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος.

Από την πλευρά του, ο Ζόραν Ζάεφ σε μια πρώτη αντίδραση μετά την κρίσιμη ψηφοφορία έκανε μεταξύ άλλων λόγο για νέο, ιστορικό κεφάλαιο στη χώρα, σημειώνοντας πως ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Οι βουλευτές ψήφισαν τη συμφωνία που επιτρέπει τη διεθνή ολοκλήρωση και αναγνώριση της χώρας μας ως κυρίαρχο κράτος με πλήρη επιβεβαίωση της ταυτότητας των Μακεδόνων».

Επιπλέον, συνεχίζει ο Ζάεφ, «η μακεδονική γλώσσα θα αναγνωρίζεται διεθνώς. Ο ύμνος μας, η σημαία μας, παραμένουν τα ίδια και προστατεύονται. Η υποκοότητά μας θα είναι πλέον Μακεδόνες / πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ζάεφ υπογραμμίζει πως «σήμερα ανοίξαμε ένα νέο, λαμπρό μέλλον για όλους τους πολίτες της χώρας μας, για χάρη των παιδιών μας».