Έκδηλο είναι το πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην ΠΓΔΜ μετά την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών από το κοινοβούλιο, που σηματοδοτεί την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά των Σκοπίων.

Σε ανακοίνωσή του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Ζόραν Ζάεφ έκανε μεταξύ άλλων λόγο για νέο, ιστορικό κεφάλαιο στη χώρα, σημειώνοντας πως ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. «Οι βουλευτές ψήφισαν τη συμφωνία που επιτρέπει τη διεθνή ολοκλήρωση και αναγνώριση της χώρας μας ως κυρίαρχο κράτος με πλήρη επιβεβαίωση της ταυτότητας των Μακεδόνων».

Επιπλέον, συνεχίσει ο Ζάεφ, «η μακεδονική γλώσσα θα αναγνωρίζεται διεθνώς. Ο ύμνος μας, η σημαία μας, παραμένουν τα ίδια και προστατεύονται. Η υποκοότητά μας θα είναι πλέον Μακεδόνες / πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ζάεφ υπογραμμίζει πως «σήμερα ανοίξαμε ένα νέο, λαμπρό μέλλον για όλους τους πολίτες της χώρας μας, για χάρη των παιδιών μας».

«Η κυβέρνηση εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους τους πολίτες και σε όλους τους υποστηρικτές και εταίρους της χώρας μας για την μεγάλη και πολύτιμη στήριξή τους σε όλη τη διαδικασία έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία εξασφαλίζει το μέλλον του κράτους ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» καταλήγει ο Ζάεφ.