Το Zafira επιστρέφει στην γκάμα της Opel προσθέτοντας στα διακριτικά του το προσωνύμιο Life και αποκτώντας χαρακτηριστικά επιβατικού van τα οποία συνεπικουρούμενων των πολλαπλών επιλογών, φιλοδοξούν να δώσουν μια άλλη διάσταση στην έννοια της χρηστικότητας.

Υπό αυτό το σκεπτικό το Zafira Life θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος με διαφορετικά μήκη (Small-4,6 μέτρα, Medium-4,95 μέτρα και Large – 5,3 μέτρα) τα οποία θα μπορούν να φιλοξενήσουν από πέντε έως και εννέα επιβαίνοντες, αναλόγως τη διαμόρφωση και τις εκάστοτε απαιτήσεις.

Για την μεγιστοποίηση της ευελιξίας τα καθίσματα, τοποθετούνται σε αλουμινένιες ράγες προκειμένου να μπορούν να διαμορφωθούν ή και να αφαιρεθούν κατά βούληση.

Σε ό,τι αφορά την πρακτικότητά του, αξίζει να σημειωθεί ότι η μικρότερη έκδοση αμαξώματος, Small, των 4,6 μέτρων προσφέρει χώρο αποσκευών 1.500 λίτρων ενώ με την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων το συγκεκριμένο μέγεθος αυξάνεται σε 3.397 λίτρα. Επίσης με την αναδίπλωση του καθίσματος του συνοδηγού το Zafira Life Small μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μήκους έως και 3,5 μέτρων. Σύμφωνα δε με τις συστάσεις το ωφέλιμο φορτίο μπορεί να ξεπεράσει τον ένα τόνο ενώ η σχεδίαση της πίσω πόρτας εγγυάται την εύκολη φόρτωση/εκφόρτωση.

Στο ίδιο μοτίβο ευελιξίας, οι πλευρικές συρόμενες πόρτες του Zafira Life είναι ηλεκτρικές και εφοδιάζονται με αισθητήρες, ανοίγοντας με μια «απλή» κίνηση του ποδιού στο κάτω μέρος.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος δεν ξεπερνά τα 1,9 μέτρα στην πλειονότητα των εκδόσεων του Zafira Life με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πρόσβαση σε υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Εκτός από την ευελιξία τόσο σε όρους μετακίνησης όσο και σε χωροταξικούς, η κορυφαία έκδοση με τα διακριτικά Lounge η οποία θα είναι διαθέσιμη για τις μεγαλύτερου μήκους εκδόσεις αμαξώματος, προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής δερμάτινων καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού με λειτουργίες θέρμανσης και μασάζ αλλά και μιας διαφορετικής τετραθέσιας διάταξης για τα πίσω καθίσματα που προσομοιάζουν σε δερμάτινες πολυθρόνες και προσφέρουν τη δυνατότητα τοποθέτησής τους αντικριστά ενώ στις επιλογές προστίθεται πτυσσόμενο τραπέζι, επιπλέον θύρες USB και πρίζα φόρτισης.

Στις προδιαγραφές του εντάσσεται παράλληλα πανοραμική ηλιοροφή αλλά ανοιγόμενα παράθυρα πίσω.

Στα χαρακτηριστικά του Zafira Life συγκαταλέγεται επίσης μια νέα οθόνη επτά ιντσών για τις λειτουργίες του infotainment το οποίο ενσωματώνει λογισμικά Apple CarPlay και Android Auto ενώ, το γερμανικό van επωφελείται από ολοκληρωμένη δέσμη συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας μεταξύ των οποίων σύστημα αυτόνομης πέδησης με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών συνεργαζόμενο με αισθητήρες, κάμερες και ραντάρ, σύστημα διατήρησης της πορείας εντός της λωρίδας κυκλοφορίας, ενεργό cruise control, έγχρωμο head-up display, σύστημα ανίχνευσης της κόπωσης οδηγού και αυτόματα φωτιστικά σώματα.

Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει η παρουσία του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης Intelligrip γνωστού από άλλες προτάσεις του ομίλου PSA μεταξύ των οποίων τα Peugeot Partner και Citroen Berlingo με τα οποία το Zafira Life μοιράζεται τα μηχανικά του μέρη. Για όσους το επιθυμούν θα διατίθεται και τετρακίνητη έκδοση ενώ από το 2021, στις τάξεις του… πολυμορφίζοντος επιβατικού van της γερμανικής φίρμας θα προστεθεί και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο