Η McLaren θα προσθέσει στην ολοένα και πιο πολυπληθή γκάμα της ένα ακόμα μοντέλο που θα φέρει τα διακριτικά Longtail παραπέμποντας στο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της φίρμας.

Ο λόγος για την 600LT Spider, την ανοιχτή έκδοση της 600LT Coupe η οποία παρουσιάστηκε μόλις το περασμένο καλοκαίρι στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και η οποία θα αυξήσει τον αριθμό μοντέλων με τα διακριτικά LT σε πέντε.

Επί του παρόντος, η 600LT Spider δηλώνει την παρουσία της μέσω μιας και μοναδικής εικόνας η οποία αποτυπώνει ένα μέρος της ευμεγέθους αεροτομής της και τις χαρακτηριστικές λόγω θέσης απολήξεις της εξάτμισης που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την ταυτότητά της.

Όπως ισχύει και για την Coupe έκδοση, η 600LT Spider θα μοιραστεί την πλειονότητα των μηχανικών και μη μερών της με την McLaren 570S ωστόσο χάρη στην ενδελεχή αεροδυναμική βελτίωση η οποία παραλλάζει επί το επιθετικότερο και την εμφάνισή της καθώς και σε μια σειρά μέτρων λιτότητας που την καθιστούν ελαφρύτερη, υπόσχεται υψηλότερες επιδόσεις.

Επίσης με δεδομένη την κατασκευή του πλαισίου από ανθρακόνημα, δεν θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση της στρεπτικής ακαμψίας με αποτέλεσμα το μόνο επιπλέον βάρος το οποίο εκτιμάται σε 46 περίπου κιλά, θα προκύψει από τον μηχανισμό της ηλεκτρικά ανοιγόμενης οροφής.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί και πάλι ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 3,8 λίτρων σε εκδοχή ισχύος 600 ίππων και 620 Nm ροπής ο οποίος σε συνάρτηση και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά αναμένεται να εξασφαλίζει στην 600LT Spider τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο πέριξ των 3,0 δευτερολέπτων ενώ η μέγιστη ταχύτητα αναμένεται να ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις τα επίσημα αποκαλυπτήρια της ανοιχτής 600LT αναμένεται να γίνουν στις 16 Ιανουαρίου.