Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
H McLaren P1 GTR με τα χρώματα μονοθεσίου του Senna

H McLaren P1 GTR με τα χρώματα μονοθεσίου του Senna

H βρετανική φίρμα, εκτός από το μοντέλο Senna δημιούργησε μια one-off έκδοση προς τιμή των 30 χρόνων από την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος F1 του Βραζιλιάνου οδηγού.

Το τμήμα ειδικών «αποστολών» της βρετανικής φίρμας (MSO), δημιούργησε μια one-off εκδοχή της P1 GTR, με τη διάσημη χρωματική περιβολή της Marlboro που έντυνε την McLaren MP4/4 του Ayrton Senna τη σεζόν του 1988, τιμώντας την 30η επέτειο από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του Βραζιλιάνου θρύλου.

Η έκδοση υλοποιήθηκε κατόπιν παραγγελίας ιδιώτη συλλέκτη και αποτελεί πιστή αναπαραγωγή των χρωμάτων του μονοθεσίου του Senna ενώ για την βαφή η οποία έγινε χειροποίητα χρειάστηκαν πάνω 800 εργατοώρες.

Εκτός από τις χαρακτηριστικές αποχρώσεις, η P1 GTR διαθέτει ορισμένες επιπλέον λεπτομέρειες που παραπέμπουν στον Ayrton Senna όπως ο αριθμός 12, το μότο «I ‘m not designed to finish 2nd or 3rd… I am designed to win», στις πόρτες και στο μπροστινό τμήμα καθώς και η βραζιλιάνική σημαία στα πλευρά του αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η έκδοση φέρει την έγκριση της οικογένειας του Senna, ενώ στις ιδιαιτερότητες της συγκαταλέγονται επίσης λεπτομέρειες από χρυσό 24 καρατίων σύμφωνα με τις πρόσφατες συνήθειες εκζήτησης της McLaren, νέο καλυμμα κινητήρα της Lexan καθώς και μια σειρά από τροποποιήσεις που αφορούν το αμάξωμα.

Σε αυτές συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων το ανασχεδιασμένο splitter μπροστά, τα νέα πτερύγια, ο πιο επιθετικός αεροδυναμικός διαχύτης και η μεγαλύτερη αεροτομή η οποία υποτίθεται αντλεί τις επιρροές της από την αεροτομή του «επίμαχου» μονοθεσίου του Βραζιλιάνου.

Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα των αεροδυναμικών αναβαθμίσεων είναι η αύξηση της κάθετης δύναμης που παράγει η P1 GTR σε 800 κιλά.

Τροποποιήσεις με ανάλογη έμπνευση έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό όπου ξεχωρίζουν οι χρωματισμοί του τιμονιού που παραπέμπουν σε αυτούς του Senna καθώς και τα αγωνιστικά καθίσματα τα οποία προέρχονται από την πρόταση της McLaren που φέρει το όνομα του Βραζιλιάνου το οποίο, παρεμπιπτόντως κοσμεί πλήθος επιφανειών της συγκεκριμένης έκδοσης.

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024