Η Γερμανίδα «μανούλα», η νοικοκυρά από τα βάθη του Μαύρου Δάσους, η γυναίκα που καταδίκασε την Ευρώπη στην αέναη κρίση και την κόλαση της λιτότητας έρχεται για να ζητήσει από την ανύπαρκτη ελληνική κυβέρνηση να σφίξει περισσότερο το ζωνάρι μας.

Έχοντας πάρει τις πιο μοιραίες αποφάσεις όσον αφορά στη συνοχή της ΕΕ, η Μέρκελ επισκέπτεται τους υποτελείς της προκειμένου να αποδείξει ότι διαθέτει ακόμα κάποια απομεινάρια εξουσίας.

Θα πιέσει, λέει, την κυβέρνηση της χώρας να εφαρμόσει σκληρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να διατηρήσει την πειθαρχημένη στάση της στο δημοσιονομικό τομέα.

Θα απαιτήσει να παραμείνουμε μια αποικία στην οποία βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και να πληρώνουμε το βαρύ τίμημα της δικής της καταστροφικής πολιτικής στο μεταναστευτικό.

Φυσικά οι «ριζοσπαστικοί αριστεροί» θα την υποδεχθούν με κόκκινα χαλιά και επίσημα γεύματα και οι νεόπτωχοι Έλληνες πολίτες θα διαπιστώνουν για μια ακόμα φορά την υποκρισία της «νεοφιλελεύθερης αριστεράς».

Θα υποκλιθούν, θα ακολουθήσουν τις επιταγές της, θα εφαρμόσουν τις «προτάσεις» της και θα επιβραβεύουν τους εαυτούς τους σε περίπτωση που δεν πλημμυρίσει η Αττική Οδός και δεν κινδυνεύσει η καγκελάριος.

Όπως έκανε η Ρένα Δούρου που έδωσε συγχαρητήρια στον εαυτό της επειδή δεν θρηνήσαμε θύματα με μια βροχούλα και λίγο χιόνι.

Ειμαι βέβαιος ότι κάπου θα εμφανιστεί και η Μπέτυ Μπαζιάνα για να μας θυμίσει ότι βρίσκεται ανάμεσά μας μόνο για να κλαίει κάθε Ιούλιο και να γευματίζει με ηγέτιδες ξένων χωρών που καταδίκασαν τη δική της στο να χάσει το 25% του ΑΕΠ, κάτι που δεν έχει ξανατύχει σε χώρα σε περίοδο ειρήνης.

Σήμερα το βράδυ το φάντασμα της αριστεράς θα πλανάται στους αποκλεισμένους δρόμους γύρω από το εστιατόριο «Πανόραμα» στην Καστέλα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δειπνήσει η καγκελάριος με την ελληνική «ηγεσία».

Ο Ερνέστο «Τσέ» Γκεβαρα θα γυρνάει στον τάφο του και θα ανακαλύπτει ότι βρίσκεται θαμμένος στα υπόγεια της Deutsche Bank.

Γράψτε το σχόλιο σας