«Πυρά» Βενιζέλου κατά Καμμένου για τα αντισταθμιστικά των F-16
Για «προβληματική τροπολογία» και για κυβέρνηση που «παραβιάζει εκ του πλαγίου την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις», μίλησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητώντας την απόσυρση της ρύθμισης για την οποία η αντιπολίτευση έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία
Για «προβληματική τροπολογία» και για κυβέρνηση που «παραβιάζει εκ του πλαγίου την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις», μίλησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητώντας την απόσυρση της ρύθμισης για την οποία η αντιπολίτευση έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.
«Σήμερα μας απασχολεί – στο πλαίσιο των διεθνοπολιτικών επιλογών της χώρας και της στρατηγικής που έπρεπε να έχουμε – τι κάνουμε σε σχέση με τα εξοπλιστικά και το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αναβάθμιση των F16. Κάποιες κυβερνήσεις στο παρελθόν φρόντισαν να αποκτήσει η χώρα αξιόμαχο στόλο F-16. Θυμόμαστε πολύ καλά τη στάση άλλων πολίτικων δυνάμεων που ήταν και κατά της προμήθειας αυτών των αεροσκαφών και των προγραμμάτων αναβάθμισης» ανέφερε για να προσθέσει:
«αυτός ο εντός εισαγωγικών γενιτσαρισμός, η όψιμη προσχώρηση στην εθνική στρατηγική οδηγεί την θνήσκουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να γίνει ο καλύτερος υπερασπιστής των αμερικανικών και νατοικών συμφερόντων.
Όμως αυτό πλήττει τη σοβαρότητα της εξωτερικής πολιτικής γιατί όταν ο άλλος βλέπει ότι προσπαθείς να τα δώσεις όλα να πείσεις ότι θα τα κάνεις όλα πριν τη διαπραγμάτευση δεν σε παίρνει σοβαρά».
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι με την τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί «εκ του πλαγίου εισαγωγή αντισταθμιστικών ωφελημάτων και εκ των υστέρων αφού έχει αποφασιστεί η αναβάθμιση και έχει επιλεγεί ο κατασκευαστής».
Παράλληλα υποστήριξε πως επιχειρείται η εκ ου πλαγίου παραβίαση όλης της νομοθεσίας περί συμβάσεων στο χώρο ων εξοπλισμών τονίζοντας σε άλλο σημείο πως τα 230 εκατ. ευρω δεν είναι «φιλανθρωπία» των ΗΠΑ καθώς «η Ελλάδα πληρώνει μέσω της κύριας σύμβασης αναβάθμισης. Όμως με αυτό τον τρόπο έρχεται να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες συμβάσεις χωρίς αυτό διοικητικά και δικαστικά να ελέγχεται από τις αρχές του δημοσίου».
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας