Τινάζεται στον αέρα η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis και κυρίως το σκέλος των κατηγοριών σε βάρος 10 πολιτικών προσώπων πάνω στο οποίο πόνταρε τα πάντα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, μετά τον Νίκο Μανιαδάκη, προστατευόμενο μάρτυρα με το ψευδώνυμο «Γιάννης Αναστασίου», που βγήκε και μίλησε για πιέσεις που δέχεται, και δεύτερος μάρτυρας θα προβεί σύντομα σε καταγγελίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών ένας εκ των «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» θα βγει και θα μιλήσει για πιέσεις που δεχόταν και ο ίδιος για να στοχοποιήσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Θα πει δηλαδή αυτά που είπε πρόσφατα και ο Νίκος Μανιαδάκης, ότι δηλαδή εισαγγελείς τον πίεζαν για να «δώσει» πολιτικούς, να μιλήσει για δωροδοκίες.

Αν επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία τότε δύο στους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες θα έχουν οδηγήσει στην κατάρρευση ολόκληρης της σκευωρίας που στήθηκε πριν από ένα χρόνο με τις κάλπες που στήθηκαν δύο φορές στη Βουλή για να οδηγηθούν σε δικαστική έρευνα τα 10 πολιτικά πρόσωπα.

Μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι κ. Σαμαράς και Πικραμμένος, ο νυν κεντρικός τραπεζίτης, Γ. Στουρνάρας, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, ο νυν επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.

Οι τρεις μάρτυρες

Ολη η υπόθεση και το πόρισμα της προανακριτικής στηρίχθηκε στις καταθέσεις των τριών μαρτύρων οι οποίοι άφηναν υπόνοιες, χωρίς όμως αποδείξεις, για τους πολιτικούς.

Ο Μανιαδάκης πλέον δεν βρίσκεται στο καθεστώς προστασίας, αντίθετα είναι κατηγορούμενος, και βγήκε ήδη και μίλησε για πιεστικές ερωτήσεις που σκοπό είχαν να οδηγήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Μια διαδικασία που θα βόλευε τους σύγχρονους… Ντι Πιέτρο της κυβέρνησης οι οποίοι φαντασιώνονται «κάθαρση» χωρίς ωστόσο να έχουν στοιχεία, πέραν των καταθέσεων των τριών μαρτύρων.

Καταθέσεις ο οποίες ωστόσο ακυρώνονται μετά την εξέλιξη με τον Νίκο Μανιαδάκη, καθώς κατά παράβαση του ελληνικού νόμου, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων αν και οι τρεις ήταν εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο της Novartis.

Φαίνεται ότι οι δικαστικές αρχές, με την κάλυψη της κυβέρνησης, θέλησαν να έχουν οπωσδήποτε μάρτυρες που θα μιλούν για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Ετσι, αψήφησαν το γεγονός ότι δεν μπορεί να είναι τα ίδια πρόσωπα και μάρτυρες και κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Μανιαδάκης εντάχθηκε στο πρόγραμμα αν και υπήρχαν σε βάρος του καταθέσεις για δωροδοκία.

Στις 8 Νοεμβρίου 2017 η μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» κατέθεσε ότι: «Η Novartis υποστήριζε οικονομικά την εταιρεία της γυναίκας του Μανιαδάκη με το όνομα ΨΗΜΙΤΗ, μέσω της οποίας δωροδοκήθηκε με 50.000 ευρώ».

Αυτά λέει μια εκ των μαρτύρων ενώ και ο έτερος «Μάξιμος Σαράφης» έχει καταθέσει πως ο Μανιαδάκης πήρε 120 χιλ. ευρώ από τη Novartis.

Και τρίτη κατάθεση από την «Κελέση» ανέφερε ότι ο Μανιαδάκης πήρε 200 χιλ. ευρώ, μια κατάθεση που αργότερα άλλαξε επειδή διαμαρτυρήθηκε ο κατηγορούμενος.

Αν γνώριζαν τότε γιατί;

Γεννάται λοιπόν το ερώτημα πώς ενώ οι δικαστές γνώριζαν όλα αυτά ενέταξαν τον Μανιαδάκη στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων κατά παράβαση του νόμου.

Και πώς βεβαίως, όταν είδαν ότι δεν λέει αυτά που θέλουν να πει, τον κατέστησαν την Πρωτοχρονιά κατηγορούμενο για παθητική δωροδοκία.

Είτε έκαναν λάθος κάνοντάς τον μάρτυρα, είτε έκαναν λάθος καθιστώντας τον κατηγορούμενο, και τα δύο δεν μπορούν να ισχύουν.

Στο ίδιο μοτίβο βρίσκονται και οι άλλοι δύο μάρτυρες, τα ονόματα των οποίων έχουν γίνει γνωστά από δημοσιεύματα του τύπου. Ο Φ.Δ και η Μ.Μ. μπήκαν σε καθεστώς προστασίας αν και έχουν σοβαρή εμπλοκή με τη Novartis, κάτι που είναι εντελώς παράνομο.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής είχε χαρακτηρίσει τους μάρτυρες «ήρωες» κι όχι «κουκουλοφόρους» όπως τους έλεγε η αντιπολίτευση.

Αίφνης οι «ήρωες» μετατρέπονται σε κατηγορούμενους και σε… νέους Χριστοφοράκους, όπως έγραφε η χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε επίσης ότι ο Παύλος Πολάκης είχε πει μια μεγάλη αλήθεια για τους μάρτυρες. Είχε τονίσει στις 7 Φεβρουαρίου 2018: ««Στελέχη της εταιρείας είναι, τα οποία τα «μαγκώσανε» γι’ αυτή την ιστορία και αρχίσαν να κελαηδάνε και να δίνουνε. Τι είναι; Πράκτορες που κατέβηκαν από τον Άρη; Είναι στελέχη της εταιρείας που τα έπιασαν για μεγάλο πλουτισμό που δεν δικαιολογείται, τους πίεσαν και κελάηδησαν».

Ηξερε δηλαδή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από τότε τα ονόματά τους και την ιδιότητά τους αλλά και το ότι ήταν κατηγορούμενοι, επομένως δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Απροστάτευτοι στο φιάσκο

Μετά τον Μανιαδάκη πλέον καθίστανται απροστάτευτοι και οι άλλοι δύο, κι αν βγουν να μιλήσουν αφενός θα κατηγορηθούν (όπως έπρεπε να έχει γίνει εδώ κι ένα χρόνο όταν τους… έπιασαν κι άρχισαν να κελαηδάνε) κι αφετέρου θα μπορούν να αποκαλύψουν ποιοι και με ποιο τρόπο τους πίεσαν για να μπορεί η κυβέρνηση να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Τον κ. Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς για να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στο εδώλιο προεκλογικά, και τον Γιάννη Στουρνάρα για να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση εποφθαλμιώντας τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη.

Οι νέες αυτές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε μια προσπάθεια να στηθεί πολιτική σκευωρία, αδιαφορώντας για την πραγματική διάσταση του σκανδάλου της Novartis. Η κυβέρνηση έστρεψε το ενδιαφέρον της και πόνταρε τα πάντα στο πώς θα καταστρέφει τους πολιτικούς της εχθρούς.

Μη έχοντας αποδείξεις για να το πετύχει αυτό «έστησε» προστατευόμενους μάρτυρες οι οποίοι πιέστηκαν να πουν αυτά που έπρεπε καθώς ταυτόχρονα ήταν και εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο.

Τώρα η υπόθεση τινάζεται στον αέρα στο μεγαλύτερο πολιτικό και δικαστικό φιάσκο που έγινε ποτέ και που θα πλήξει καίρια και το κύρος της Δικαιοσύνης, λίγες ημέρες μετά το άλλο «Βατερλώ» με τον γνωστό ενεχειροδανειστή και τη «μαφία του χρυσού».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο