Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μανιαδάκης: Με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ

Μανιαδάκης: Με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ

Για τις πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να επιρρίψει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα μίλησε εκ νέου σήμερα ο Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος από προστατευόμενος μάρτυρας έγινε μέσα σε λίγες ώρες κατηγορούμενος

Για τις πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να επιρρίψει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα μίλησε εκ νέου σήμερα ο Νίκος Μανιαδάκης ο οποίος από προστατευόμενος μάρτυρας έγινε μέσα σε λίγες ώρες κατηγορούμενος. Μιλώντας στον Antenna ο κ. Μανιαδάκης επανέλαβε πως όταν τον συνέλαβαν πριν από μερικές μέρες στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” δεν είχε σκοπό να διαφύγει στο εξωτερικό, καθώς είχε ενημερώσει τις Αρχές.

«Την Πέμπτη συναντήθηκα με την ίδια την εισαγγελέα, της είχα πει ότι θα μετακομίσω στο εξωτερικό» είπε ο Νίκος Μανιαδάκης, επαναλαμβάνοντας ότι τον κράτησαν από τις 08:00 έως τις 14:00 στο αεροδρόμιο με διάφορα προσχήματα και μετά του παρουσίασαν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. «Οι Αρχές γνώριζαν ότι θα μετακομίσει η οικογένεια και εγώ θα επέστρεφα και μάλιστα μου είχαν δοθεί οδηγίες για το ποιες θα είναι οι διαδικασίες με τις εκεί αρχές», επανέλαβε. Διερωτήθηκε μάλιστα πως θα μπορούσε να διαφύγει «από τη στιγμή που εδώ και ένα χρόνο με παρακολουθούν ένα μάτσο πράκτορες της ΕΥΠ;».

Ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας «Γιάννης Αναστασίου» επέμεινε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με παράνομες πράξης άλλων. Αρνήθηκε πως έχει κάνει οτιδήποτε επιλήψιμο. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν ευθύνες για υπερτιμολογήσεις φαρμάκων».

«Οι εισαγγελείς εμμένουν στην άποψη ότι εγώ γνωρίζω για το αν έχουν γίνει έκνομες πράξεις από πλευράς πολιτικών προσώπων. Εγώ όμως δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα ούτε έχω συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «μου ζητήθηκε πολλές φορές να κατονομάσω πρόσωπα».

Όταν ρωτήθηκε γιατί έκρινε πως έπρεπε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων (σ.σ. στον ΣΚΑΙ χθες είπε ότι τόσο στις ελληνικές αρχές όσο και στο FBI είχε καταθέσει και επωνύμως) από τη στιγμή που δεν έχει κατονομάσει πολικά πρόσωπα, ο Νίκος Μανιαδάκης απάντησε: «το να αποκαλύψεις αν σε κάθε τετράμηνη τιμολόγηση των φαρμάκων υπάρχει ένα ευρώ αύξηση που οδηγεί σε 10 εκατ. χρέος, αυτό δεν χρειάζεται προστασία; Ποτέ δεν υποσχέθηκα ούτε είπα ότι θα δώσω στοιχεία και συγκεκριμένους ανθρώπους. Αν υποδείξεις ότι έχουν γίνει παράνομες αυξήσεις στα φάρμακα και κάποιοι θιγούν, αυτό χρήζει προστασίας».

Γυναίκα προστατευόμενη μάρτυρας τον έχει κατηγορήσει ότι «έχω λάβει 120.000 ευρώ από την Novartis, προκειμένου να υπερτιμολογήσω φάρμακα».

Ο κ. Μανιαδάκης διέψευσε τις δηλώσεις του συνηγόρου προστατευόμενων μαρτύρων Παύλου Σαράκη, ότι έχει καταθέσει ονόματα πολιτικών προσώπων της Ελλάδας στις αμερικανικές Αρχές, κατηγορώντας τον ότι «έχει οικονομικό κίνητρο. Έχω καταθέσει με το πραγματικό μου όνομα, αλλά δεν έχω αναφέρει κανέναν», τόνισε ο Ν. Μανιαδάκης αφήνοντας αιχμές πως του έχει στηθεί παγίδα. «Είναι προφανές το τι έχει συμβεί», είπε και έκανε λόγο για «τεράστια υπόθεση με δεκάδες παρακλάδια».

Νωρίτερα, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 είχε μιλήσει και ο Παύλος Σαράκης, δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων των αμερικανικών αρχών. Κατηγόρησε τον Νίκο Μανιαδάκη για διπλό παιχνίδι, το οποίο τελικά γύρισε εις βάρος του.

«Ο κ. Μαναδιάκης μετετράπη από μάρτυρας σε κατηγορούμενο, λόγω του ότι η τακτική που ακολούθησε ήταν εις βάρος του (…) Η επιλογή του διπλού παιχνιδιού ήταν σε βάρος του» είπε ο Π. Σαράκης και υποστήριξε ότι στις καταθέσεις του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα υπάρχουν «αναφορές σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα». Αν και είπε ότι ο ίδιος δεν έχει δει τις καταθέσεις του Νίκου Μαναδιάκη, εκτίμησε, έχοντας γνώση του πώς λειτουργούν οι ανακρίσεις και οι συζητήσεις με τις αμερικανικές Αρχές, ότι ο κατηγορούμενος «απέδωσε ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα ακόμα και στις ελληνικές Αρχές, σε συγκεκριμένους παράγοντες, ενώ κάνει λόγο για διαφθορά ύψους 1,8 δισ. ευρώ».

Ο Παύλος Σαράκης χαρακτήρισε τον Νίκο Μανιαδάκη «ισχυρό παράγοντα που γνώριζε πράγματα για τον κόσμο της φαρμακοβιομηχανίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο» και διερωτήθηκε πώς «ένα καθηγητής της Δημόσιας Υγείας ταξιδεύει για δουλειές σε όλο τον κόσμο».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024