Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτικο-δικαστικό θρίλερ με τη Novartis - Τι καταγγέλλει ο Μανιαδάκης για τις ερωτήσεις που του έκαναν

Πολιτικο-δικαστικό θρίλερ με τη Novartis – Τι καταγγέλλει ο Μανιαδάκης για τις ερωτήσεις που του έκαναν

Όταν ένας προστατευόμενος μάρτυρας επί ένα χρόνο, που απολαμβάνει όλα τα προνόμια που του έχουν παράσχει οι δικαστικές αρχές, μετατρέπεται μέσα σε λίγες ώρες σε κατηγορούμενο τότε υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα ως προς το πώς οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν ορθά τη δουλειά τους όλο αυτό το διάστημα

Νέες φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας βάζει η αναζωπύρωση της υπόθεσης της Novartis. Οι απίστευτες αλληλοκατηγορίες μεταξύ πολιτικών δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο. Όταν όμως εμπλέκονται και δικαστές, όταν πρόκειται για μια υπόθεση που εμπεριέχει συνωμοσίες, προσπάθεια στοχοποίησης αντιπάλων, αήθεις επιθέσεις υπουργών ή αποκαλύψεις ονομάτων και «κρέμασμα στα μανταλάκια» λειτουργών της Δικαιοσύνης, τότε η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Το σκάνδαλο της Novartis είναι σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που θα έπρεπε να έχει ερευνηθεί σε βάθος. Όμως, αυτή η υπόθεση που έχει διεθνείς διαστάσεις εργαλειοποιήθηκε από την παρούσα κυβέρνηση με στόχο τη «δολοφονία χαρακτήρων» μέσω ενός πολέμου λάσπης, χωρίς στοιχεία και κυρίως με μια δικογραφία η οποία «μπάζει από παντού».

Όταν ένας προστατευόμενος μάρτυρας επί ένα χρόνο, που απολαμβάνει όλα τα προνόμια που του έχουν παράσχει οι δικαστικές αρχές, μετατρέπεται μέσα σε λίγες ώρες σε κατηγορούμενο τότε υπάρχει πολύ σοβαρό ζήτημα ως προς το πώς οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν ορθά τη δουλειά τους όλο αυτό το διάστημα.

Ο αναπληρωτής Κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Νίκος Μανιαδάκης – ο οποίος από προστατευόμενος μάρτυρας μετατράπηκε αίφνης σε κατηγορούμενο, καθώς του ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία – δηλώνει στα «ΝΕΑ» ότι «θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον της ακεραιότητας της όλης διαδικασίας». Ο ίδιος δε, ερωτώμενος σχετικά, καταλογίζει «σοβαρές παρατυπίες σχετικά με τους μάρτυρες αλλά και με τις πιέσεις που μου ασκήθηκαν».

εύλογα ερωτηματικά εγείρει η  αποκάλυψη του κ. Μανιαδάκη ότι και ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε έρθει σε επαφή μαζί του, παρά τις διαψεύσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, μετά τις δημόσιες δηλώσεις του καθηγητή, εισαγγελικές πηγές σχολίαζαν ότι ο κ. Μανιαδάκης είναι κατηγορούμενος και ως εκ τούτου μπορεί να λέει ότι θέλει. Από την πλευρά του, και όπως σημειώνει στα «ΝΕΑ» ο κ. Μανιαδάκης, έχει δώσει στις Αρχές περισσότερες από δύο καταθέσεις όχι μόνον ως «Αναστασίου» (επρόκειτο για το  κωδικό όνομά του ως προστατευόμενος μάρτυρας) αλλά και με την πραγματική του ταυτότητα.

Τι τον ρωτούσαν

«Αρχισα να νιώθω άβολα με την όλη διαδικασία λίγο πριν πάει η υπόθεση στη Βουλή», τονίζει ο ίδιος στα «ΝΕΑ». «Διαπίστωνα ότι οι ερωτήσεις δεν προσηλώνονταν στη δουλειά μου, αλλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Υπήρχε επιμονή. Οι Αρχές είχαν την αίσθηση ότι εγώ γνώριζα πράγματα, τα οποία όμως δεν αποκάλυπτα. Με ρωτούσαν για δωροδοκίες, για έννομες πράξεις. Η απάντηση «δεν γνωρίζω» φαινόταν να μην τους αρκεί». Ερωτώμενος εάν εγείρει υποψίες η χρονική περίοδος των αποκαλύψεων εις βάρος τους από άλλους προστατευόμενους μάρτυρες, ο κ. Μανιαδάκης σχολίασε ότι «δεν ξέρω υπό ποιες συνθήκες έχει γίνει. Είναι λυπηρό», αρνούμενος εντούτοις να επεκταθεί.

Αν όλα όσα έχει καταγγείλει ο Μανιαδάκης για τις πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να «δώσει» τους Σαμαρά, Στουρνάρα και Γεωργιάδη ευσταθούν τότε πράγματι δημιουργείται ένα πολύ σοβαρό πολιτικό και δικαστικό ζήτημα.

Αφενός γιατί αμφισβητούνται πλέον και οι υπόλοιποι προστατευόμενοι μάρτυρες πάνω στους οποίους στηρίζεται το κατηγορητήριο κατά των 10 πολιτικών προσώπων και αφετέρου γιατί αποδεικνύεται ότι έχουμε να κάνουμε με μια πολιτικο-δικαστική συμπαιγνία με στόχο να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σοβαρά ερωτηματικά γεννά ακόμη και η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε και ο χρόνος που έγινε αυτό. Διότι ένας προστατευόμενος μάρτυρας επί ένα χρόνο, που έχει ελεγχθεί πάμπολλες φορές, που, όπως υποστηρίζει, τον παρακολουθούν πράκτορες ξαφνικά γίνεται κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία την ώρα που είναι στο αεροδρόμιο με την οικογένειά του, τότε κάτι άλλο συμβαίνει.

Μια παλιά υπόθεση

Αν αποδειχθεί δε ότι οι εισαγγελικές αρχές γνώριζαν τα πάντα για τις κινήσεις του, τα ταξίδια του, τη μετακόμισή του στην Ισπανία, τότε αυξάνονται τα ερωτήματα γύρω από το χρόνο που του ασκήθηκε δίωξη.

Η σε βάρος του κατηγορία σύμφωνα, με το περιβάλλον του Νίκου Μανιαδάκη, συνδέεται αφενός με την άρνησή του να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα ότι χρηματίστηκαν από την Novartis και αφετέρου σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους αυτή τη φορά, με ένα παλαιό οικονομικό άνοιγμα που του είχε βρει το ΣΔΟΕ, περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, δηλαδή μια απόκλιση μεταξύ των φορολογικών του δηλώσεων. Τότε, η διαφορά αυτή έκλεισε συμβιβαστικά με τις φορολογικές αρχές και είχε καταβάλει πρόστιμο, προσαυξήσεις, κ.λπ. περίπου, 300.000 ευρώ. Μετά από αυτό τον συμβιβασμό «έκλεισε» και ποινικά η υπόθεση αυτή και ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει ελεγχθεί από όλες τις αρχές και δεν του έχουν βρει τίποτε.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024