Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Πετσίτη: Ο δικηγόρος πίσω από την ενοικίαση της βίλας στη Βαρυμπόμπη

Υπόθεση Πετσίτη: Ο δικηγόρος πίσω από την ενοικίαση της βίλας στη Βαρυμπόμπη

Νέα στοιχεία αποκαλύπτει «Το Βήμα» για την υποβοήθηση του μυστικού συμβούλου του Μαξίμου

Ένας γνωστός δικηγόρος της Αθήνας που είναι νομικός σύμβουλος επιχειρηματιών, ορισμένοι με καλές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται να είναι αυτός που μισθώνει την πολυτελή κατοικία στην Βαρυμπόμπη όπου διαμένει ο επονομαζόμενος «μυστικοσύμβουλος» του Μαξίμου, Μανώλης Πετσίτης.

Ένας εκ των επιχειρηματιών αυτών έλαβε μια από τις τηλεοπτικές άδειες τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο δικηγόρος αυτός εμφανιζόταν ακόμη να συμμετέχει σε κοινοπραξία εισπρακτικών εταιρειών της ΔΕΗ που ανήκε σε συγγενή κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους.

Οι νέες αποκαλύψεις του «Βήματος» αυτή τη φορά σε σχέση με την πολυτελή κατοικία του κ. Μανώλη Πετσιτη προκαλούν σειρά ερωτηματικών για τις διασυνδέσεις, τη χρηματοδότηση και την κάλυψη του συνεργάτη του πρωθυπουργικού γραφείου με τις παράλληλες σχέσεις με επιχειρηματίες.

O πρώην συμμαθητής του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, που έδινε διαρκές παρόν στο Μέγαρο Μαξίμου έπαιρνε ταυτόχρονα υπέρογκες αμοιβές από επιχειρηματίες που τύχαιναν ευνοϊκής μεταχείρισης.Εμφανιζόταν παράλληλα να έχει στενές σχέσεις με Κυπρίους δικηγόρους που προχωρούσαν στην δημιουργία off shore εταιρειών, είχαν στενές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και διαχειρίζονταν υπεράκτιες εταιρείες που είχαν εμφανισθεί σε τραπεζικό σκάνδαλο.

Ομως, νέα δεδομένα ανακύπτουν πίσω από την διαμονή του πρώην σερβιτόρου από την Καισαριανή, με ετήσιο εισόδημα της τάξης των 3000-5000 ευρώ μέχρι το 2014, σε μια πολυτελή βίλα με πισίνα σε αραιοκατοικημένη περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Μία πολυτελή κατοικία που φαίνεται να επισκέπτονταν τα τελευταία χρόνια κυβερνητικά στελέχη αλλά κι επιχειρηματίες που συμμετείχαν σε παρασκηνιακές συνεννοήσεις. Χωρίς όμως η ενοικίαση αυτού του σπιτιού και η παρουσία εκεί του «μυστικοσυμβούλου» του Μαξίμου να δηλώνεται και να εμφανίζεται σε οποιοδήποτε παραστατικό.

Αυτό φαίνεται να έγινε μέσω του εν λόγω δικηγόρου, πιθανόν μετά από εντολή επιχειρηματιών που είχαν επαφές με τον συνεργάτη του κ. Παππά ή και σε συνεννόηση με τον ίδιο τον κ. Πετσίτη. Το σπίτι αυτό, όπως απεκάλυψε ήδη «Το Βήμα», ανήκει σε οικογένεια επιχειρηματιών από την Κεφαλλονιά με δραστηριότητα στην Αφρική που ανέφεραν ότι η μίσθωση του έχει γίνει μέχρι το 2020.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024