Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το μπαρ στο Κολωνάκι, τα έγγραφα για παρατυπίες και ο ρόλος Πετσίτη

Το μπαρ στο Κολωνάκι, τα έγγραφα για παρατυπίες και ο ρόλος Πετσίτη

Οπως προκύπτει, εκείνη την περίοδο, «ο Μανώλης του Παππά», ενώ φωτογραφιζόταν στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, συμμετείχε παράλληλα, όπως προκύπτει από ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2015, με ποσοστό της τάξης του 10% στην επιχείρηση που εκμεταλλεύονταν το συγκεκριμένο μαγαζί

Επιστολές προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, αλλά και προς την Αστυνομία είχαν στείλει κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας για τις παρατυπίες σε μπαρ στην περιοχή του Κολωνακίου, στην ιδιοκτησία του οποίου συμμετείχε ο Μανώλης Πετσίτης, χωρίς όμως ποτέ να εισακουσθούν.

Μάλιστα σε έγγραφο που φέρνουν στο φως «ΤΑ ΝΕΑ» οι κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι «οι αρχές που πρέπει να επιβάλουν την νομιμότητα, ουσιαστικά αδιαφορούν ή προστατεύουν τις παράνομες πρακτικές». Η ιστορία αφορά τη χρονική περίοδο 2015-17 και εστιατόριο – μπαρ στο Κολωνάκι.

Οπως προκύπτει, εκείνη την περίοδο, «ο Μανώλης του Παππά», ενώ φωτογραφιζόταν στο πόντιουμ του Μεγάρου Μαξίμου, συμμετείχε παράλληλα, όπως προκύπτει από ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2015, με ποσοστό της τάξης του 10% στην επιχείρηση που εκμεταλλεύονταν το συγκεκριμένο μαγαζί.

Το πρώτο εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι για ποιον λόγο οι ιδιοκτήτες του έκριναν ότι έπρεπε να εντάξουν στο εταιρικό σχήμα τους τον Μανώλη Πετσίτη. Η λειτουργία του εν λόγω καταστήματος είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών από περιοίκους που είχαν προχωρήσει σε αναφορές προς τις αρμόδιες Αρχές για ηχορρύπανση, παράβαση πολεοδομικών διατάξεων κ.λπ.

Τα έγγραφα

Οπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα, υπήρξε καταρχήν ενημέρωση στις 28 Μαρτίου 2016 των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και ακολούθως στις 29 Μαρτίου 2016 του υπουργείου Εσωτερικών. Εκείνες τις ημέρες υπήρξε επίσης σχετική έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών. Οι κάτοικοι ανάμεσα στ» άλλα σημείωναν ότι «αν δεν υπάρξει αποκατάσταση της νομιμότητας θα προσφύγουμε στις αρμόδιες εισαγγελικές κι ελεγκτικές αρχές για την διερεύνηση των αιτιών της αδράνειας των Υπηρεσιών».

Ακόμη ανέφεραν ότι η Αστυνομία δεν ελέγχει το εν λόγω μαγαζί, δεν περιπολεί στην περιοχή κ.λπ. Το ακόμα πιο παράδοξο της ιστορίας, όμως, έχει να κάνει με την αντίδραση της αρμόδιας αστυνομικής υπηρεσίας. Υποβλήθηκε μήνυση στους κατοίκους που κατήγγειλαν την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Η πρωτοφανής στα αστυνομικά χρονικά μήνυση αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας προς πολίτες που διαμαρτύρονται για αμέλεια έγινε με το σκεπτικό ότι «ο ίδιος ενσωματώνει την τιμή κι υπόληψη όλης της αστυνομικής υπηρεσίας του».

Ωστόσο, όπως απαντούν οι κάτοικοι της περιοχής – που υποφέρουν αλλά και μηνύονται -, «η υπηρεσία του διοικητή δεν συνιστά νομικό πρόσωπο με τιμή κι υπόληψη δεκτική προσβολής αλλά αντιθέτως δημόσια υπηρεσία που υποχρεούται να προασπίζει το δημόσιο συμφέρον όπως την κοινή ησυχία και το οικιστικό περιβάλλον της περιφέρειας αρμοδιότητάς της».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024