Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απαγωγή επιχειρηματία: «Σιγή» από τους δράστες, ανησυχία στις Αρχές

Απαγωγή επιχειρηματία: «Σιγή» από τους δράστες, ανησυχία στις Αρχές

Συνεχίζεται το θρίλερ στον Πειραιά με την απαγωγή του επιχειρηματία το πρωί της Πέμπτης, έξω από το σπίτι του, αφού ακόμα οι δράστες δεν έχουν έρθει ακόμη σε επαφή με την οικογένεια, γεγονός που προκαλεί αναστάτωση για την εξέλιξη της υπόθεσης

Συνεχίζεται το θρίλερ στον Πειραιά με την απαγωγή του επιχειρηματία το πρωί της Πέμπτης, έξω από το σπίτι του, αφού ακόμα οι δράστες δεν έχουν έρθει ακόμη σε επαφή με την οικογένεια, γεγονός που προκαλεί αναστάτωση για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η αδελφή του επιχειρηματία επιβεβαίωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια για λύτρα.

«Όλοι πέσαμε από τα σύννεφα όταν το μάθαμε. Το γραφείο του είναι πολύ κοντά στο σπίτι του. Κάθε πρωί γύρω στις 9 παρά τέταρτο κατέβαινε για να πάει στο γραφείο, είτε με το αυτοκίνητο, είτε με την μηχανή του. Δεν είχε να φοβηθεί κάτι. Έβγαινε κανονικά έξω, μια χαρά. Την Τρίτη μιλήσαμε τελευταία φορά που είπαμε τις ευχές. Ήταν δόξα το Θεό μια χαρά. Δεν είχε κάτι που να τον ανησυχούσε», είπε και συνέχισε:

«Αν είχε κάτι θα μας το έλεγε. Θα ήμασταν από τους  πρώτους που θα το έλεγε. Δεν είχε τίποτα. Ήταν μια χαρά. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να γυρίσει να έχει αίσιο τέλος όλο αυτό. Να γυρίσει και να είναι καλά. Εμείς μένουμε στην Ζάκυνθο τα τελευταία 35 χρόνια αλλά δεν ξέρουμε κάτι το συγκεκριμένο» ανέφερε η αδερφή του μιλώντας στην ιστοσελίδα newsit.gr.

«Σιγή» από τους δράστες

Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εγκατασταθεί από χθες, Πέμπτη, στο σπίτι του απαχθέντος, αναμένοντας το κρίσιμο πρώτο τηλεφώνημα των απαγωγέων.

Το γεγονός ότι αυτό το τηλεφώνημα έχει καθυστερήσει ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο ανησυχεί τους επιτελείς της Ασφάλειας, καθώς είναι σχετικά ασυνήθιστο σε τέτοιες περιπτώσεις να μην επικοινωνούν άμεσα οι δράστες με την οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες στρέφονται κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον του 51χρονου επιχειρηματία -ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε κλείσει σημαντικές συμφωνίες- καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν βέβαιο ότι η απαγωγή οργανώθηκε από άτομα που γνώριζαν το θύμα ή τουλάχιστον ορισμένες από τις καθημερινές κινήσεις του.

Τα στοιχεία που θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στις έρευνες είναι υλικό από κάμερες ασφαλείας, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, σημαντικές πληροφορίες από τους οικείους του επιχειρηματία, ενώ επίσης αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τυχόν ίχνη DNA ή δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών.

«Έπεσα από τα σύννεφα»

«Έπεσα από τα σύννεφα» στο άκουσμα της είδησης της αρπαγής του γιου του, είπε ο πατέρας του επιχειρηματία.

«Παίρνω τηλέφωνο, δεν απαντάει κανείς, να μάθω τι γίνεται, τι συμβαίνει. Απ’ ό,τι έμαθα μόνο, ότι ας πούμε πήγαν τέσσερα άτομα εκεί, με ένα αυτοκίνητο, τον απήγαγαν και έφυγαν το πρωί. Μια παραδουλεύτρα τους είδε, αυτό έχω μάθει, τίποτα άλλο», είπε εμφανώς συγκλονισμένος στον ΣΚΑΙ.

Τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές για την απαγωγή

Από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους και απεικονίζει ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο μπλε χρώματος Γερμανικής κατασκευής, προσπαθούν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, όσον αφορά στην αρπαγή – απαγωγή γνωστού επιχειρηματία, το πρωί της Πέμπτης, 27 Δεκεμβρίου, στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί μέσα από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και από ιδιωτικές κάμερες, κατάφεραν να εντοπίσουν το μπλε πολυμορφικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες προκειμένου να επιβιβάσουν τον 51χρονο επιχειρηματία, ώστε να γίνει η απαγωγή.

Το χρονικό της απαγωγής

Ο 51χρονος έπεσε θύμα αρπαγής έξω από το σπίτι του στην ακτή Θεμιστοκλέους από τουλάχιστον τέσσερις άνδρες, ντυμένους με στολές αστυνομικών των ΕΚΑΜ, που τον πλησίασαν και τον έβαλαν με τη βία μέσα στο τζιπ που επέβαιναν. Στο σημείο της απαγωγής βρίσκονταν δύο πολυτελή οχήματα (ένα εκ των οποίων με βουλγαρικές πινακίδες) του θύματος, και μια μοτοσυκλέτα την οποία χρησιμοποιούσε συχνά για τις μετακινήσεις από και προς το γραφείο του.

Σύμφωνα με αναφορές προσώπων που τον γνώριζαν το θύμα της απαγωγής δεν είχε σωματοφύλακες  και δεν έπαιρνε κανένα μέτρο ασφαλείας.Σε ό,τι έχει να κάνει με το όχημα στο οποίο επιβίβασαν βιαίως τον επιχειρηματία, το μπλέ τζιπάκι, οι πληροφορίες λένε ότι οι πινακίδες του δεν αντιστοιχούν σε κανένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα.

Έτσι, εκτιμούν ότι είναι πλαστές ενώ για τους δράστες οι περιγραφές κάνουν λόγο για τρία σωματώδη άτομα – τρεις ήταν αυτοί που κατέβηκαν και ένας ο οδηγός – ενώ η λεπτομέρεια που κάνει το όλο σκηνικό κινηματογραφικό είναι το γεγονός ότι οι τρεις άρπαγες του επιχειρηματία, φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν ΕΚΑΜ.

Η δε, επιχείρηση ήταν τόσο καλά οργανωμένη που λειτούργησαν αστραπιαία και έπιασαν χειροπόδαρα το θύμα τους για να το πετάξουν στο αυτοκίνητο πριν καλά καλά προλάβει να αντιδράσει. Τον πήραν «σηκωτό» τη στιγμή που πήγαινε προς το πάρκινγκ λένε χαρακτηριστικά αυτόπτες μάρτυρες.

Ποιος είναι ο 51χρονος επιχειρηματίας

Ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας, κοντά  στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, που τροφοδοτούσε ναυτιλιακές εταιρείες –κυρίως με κρουαζιερόπλοια- με ποτά, πούρα και άλλα είδη. Πρώην συνιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι, για το οποίο υπήρξε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ το 2016 σε σχέση με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων με προορισμό την Μ. Βρετανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», παλαιότερα ήταν κάτοχος τεσσάρων πλοίων μεταφοράς τσιγάρων αλλά και συμμέτοχος τα τελευταία χρόνια σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των  ελεγκτικών αρχών. Επιπλέον διατηρούσε ορισμένες επαφές -χωρίς οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή- με πρώην κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η προαναφερόμενη υπόθεση με το εργοστάσιο στο Ντουμπάι αποκαλύφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2016, όταν από έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα _Ελληνες, ομογενείς από Γεωργία, Αρμενία και αλλοδαποί από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ_ ενώ κατασχέθηκαν περίπου 800.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα με τους διαφυγόντες δασμούς να ξεπερνούν τα 19 εκατ. ευρω.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν 45χρονος έλληνας επιχειρηματίας που εμφανίζεται ως ένας από τους κύριους προμηθευτές του κυκλώματος, καθώς η μητέρα του φέρεται να έχει εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι με την επωνυμία «777» και στο οποίο συμμετείχε κι ο 50χρονος απαχθείς. Χωρίς ωστόσο να κατηγορηθεί για οτιδήποτε. Ακόμη ερευνώνται ορισμένες ασαφείς πληροφορίες για τυχόν επενδύσεις του 50χρονου το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχειακή επιχείρηση εκτός Ελλάδος .

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024