Πανικός επικράτησε στην Κατάνια μετά από σεισμό μεγέθους 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν κτίρια , υπήρξαν εγκλωβισμένοι καθώς και δύο τραυματίες.
Από τη δόνηση, ζημιές έχει υποστεί ο ναός Santa Maria del Carmelo.
Αρκετοί, «βλέπουν» να σχετίζεται η δόνηση με την ηφαιστειακή έκρηξη της Αίτνας που σημειώθηκε προ ημερών. Έκτοτε, έχουν σημειωθεί δεκάδες ασθενείς σεισμικές δονήσεις έως 4 Ρίχτερ, όμως τα ξημερώματα , ο σεισμός ήταν έντασης 4,8 Ρίχτερ , με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε κτίρια.
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ ενώ το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στα 14χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Κατάνια, σύμφωνα με το EMSC.
Από την πλευρά του, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Σεισμολογικής Επισκόπησης (USGS) κατέγραψε το σεισμό στα 5,1 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας