Reuters : Προετοιμάζει δυο εκδόσεις ομολόγων η Ελλάδα για το 2019
Δυο τουλάχιστον εκδόσεις ομολόγων σχεδιάζει η Ελλάδα για το 2019 στο πλαίσιο του προγράμματος δανεισμού της για την επόμενη χρονιά.
«Θα είναι πιθανότατα ένα μεσοπρόθεσμο ομόλογο και μια δεύτερη βραχυπρόθεσμη έκδοση» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο.
Η Ελλάδα διαθέτει αρκετή ρευστότητα, σημειώνει το Reuters, για την αποπληρωμή δανείων ύψους 12 δισ. ευρώ, τα οποία λήγουν τον επόμενο χρόνο, αλλά επιδιώκει να καταδείξει πως απολαύει της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών ομολόγων.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος δεν αποκάλυψε το ύψος του ποσού που σχεδιάζει να αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών από τις αγορές την επόμενη χρονιά, ενώ δεύτερος αξιωματούχος ανέφερε πως οι συνθήκες στις αγορές θα επηρεάσουν την πιθανή διάρκεια των ομολόγων που προγραμματίζεται να εκδοθούν το 2019.
- To πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και τρόφιμα δεν θα έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, λέει ο Πιερρακάκης
- «Perfect» – Η καυτή, λεσβιακή ταινία με την Τζούλια Φοξ φέρνει έναν αέρα δράματος και σεξ
- Βίλατζ Λιμπερταδόρες: Ακολουθώντας τους παίκτες του ΑΟ Μαγούλας Καρδίτσας
- Η παρακάμερα του Μονακό – Ολυμπιακός (vid)
- Ολλανδία: Βομβιστική επίθεση σε συναγωγή στο Ρότερνταμ – Συνελήφθησαν τέσσερις ύποπτοι
- ΕΝΦΙΑ: Αναμονή για τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες – Πού θα βρείτε το εκκαθαριστικό
- Οπαδός της Μπόντο Γκλιμτ πανηγύρισε τις πέντε σερί νίκες με… κούρεμα (vid)
- Χαρίτσης: Μιλάμε πλέον για κυβέρνηση-χάκερ – Ο Μητσοτάκης είναι υπόλογος και θα λογοδοτήσει για τις ευθύνες του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442