Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα ισορροπήσετε τη δουλειά με την οικογένεια

Πώς θα ισορροπήσετε τη δουλειά με την οικογένεια

Θα σας κάνει να νιώθετε λιγότερο αγχωμένη, ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και θα έχετε καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία

Η ισορροπία είναι η σχέση μεταξύ της δουλειάς και της προσωπικής σας ζωής και την έχετε βρει όταν μπορείτε να μοιράσετε το χρόνο σας σε όλα αυτά που σας αφορούν. Κάθε οικογένεια είναι διαφορετική, έχει άλλες ανάγκες και μεταβάλλεται με το πέρασμα των χρόνων. Με ρεαλιστικές προσδοκίες, θα μπορέσετε να βρείτε την προσέγγιση που θα σας φέρει την απαραίτητη ισορροπία. Θα σας κάνει να νιώθετε λιγότερο αγχωμένη, ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και θα έχετε καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία.

Είναι καλό για τα παιδιά γιατί παίρνουν την αγάπη, τη ζεστασιά και την προσοχή που χρειάζονται αλλά δίνεται και ενέργεια σε όλες τις υπόλοιπες απαραίτητες σχέσεις της ζωής σας. Η δουλειά μπορεί να σας επηρεάσει αρνητικά για δύο λόγους. Εάν δουλεύετε πολλές ώρες, χάνετε σημαντικές στιγμές με τα παιδιά σας και ίσως να μην τα δείτε καθόλου για μία εβδομάδα και μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή, ακόμα και όταν είστε μαζί με το παιδί. Αδειάστε με όλα τα περιττά και δώστε την αμέριστη προσοχή σας στο παιδί όταν είστε παρούσα.

Τι μπορείτε να κάνετε με τη δουλειά προκειμένου να βρείτε μία ισορροπία; Μπορείτε να δουλεύετε από το σπίτι, να ζητήσετε ελαστικό ωράριο ή να μην δέχεστε να δουλεύετε υπερωρίες. Γενικότερα, θέστε κάποια όρια μεταξύ δουλειάς και σπιτιού ώστε να μην χρειάζεται να δουλεύετε εκτός γραφείου. Όταν φτάσετε σπίτι, κλείστε το κινητό ή βάλτε το στο αθόρυβο και βρείτε τρόπους να χαλαρώσετε. Αν πάλι δουλεύετε από το σπίτι, φροντίστε να έχετε ένα χώρο αποκλειστικά για δουλειά και διαχωρίστε τον από την οικογένειά σας.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024