1 κιλό διάφορα μανιτάρια* (porcini, champignon, shiitake, portobello) κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι σε χονδρές φέτες
1 πράσο σε χονδρές φέτες
50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ. περίπου αλεύρι
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
80 γρ. κρασί λευκό
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 με 4 κουτ. σούπας λάδι τρούφας (ανάλογα με το πόσο δυνατό άρωμα θέλουμε να έχει- σε σούπερ μάρκετ και μπακάλικα)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το πράσο και τις πατάτες. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει και σβολιάσει το αλεύρι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί και, μόλις εξατμιστεί, τον ζωμό.
Αφήνουμε την σούπα να βράσει για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πολτοποιούμε στο μίξερ. Την περνάμε από ψιλή σίτα.
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι τρούφας μαζί με λίγο αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε τη σούπα και στο κέντρο κάθε πιάτου βάζουμε μία κουταλιά από το αρωματικό γιαούρτι.
Τip
*Τα μανιτάρια καθαρίζονται με βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας