Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντε : Αποφύγαμε τις κυρώσεις της Ε.Ε. χωρίς να ενδώσουμε για τον προϋπολογισμό

Κόντε : Αποφύγαμε τις κυρώσεις της Ε.Ε. χωρίς να ενδώσουμε για τον προϋπολογισμό

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με παρέμβασή του στην γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε στην επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με παρέμβασή του στην γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε στην επίτευξη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019.

«Αποφύγαμε την διαδικασία κυρώσεων, αλλά δεν ενδώσαμε σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του προϋπολογισμού, διαφυλάξαμε τον όλο σχεδιασμό του. Με την υποστήριξη των αντιπροέδρων της κυβέρνησης και του υπουργού οικονομικών Τζοβάνι Τρία, παρενέβην για να ξαναβρεθεί το νήμα του διαλόγου και να μην πληγεί η μεταρρυθμιστική μας δράση», πρόσθεσε ο Κόντε.

«Εργαστήκαμε με την μέγιστη δυνατή αποφασιστικότητα για να αποφευχθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Επαναλαμβάνοντας ότι « η κυβερνητική συμμαχία δεν έκανε πίσω σε ότι αφορά τους στόχους που οι Ιταλοί υπέδειξαν ως πρωτεύουσας σημασίας, με την ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου».

Οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενταχθούν σε συνολική τροπολογία στο προϋπολογισμό, η οποία θα ψηφιστεί από την γερουσία της Ρώμης τις αμέσως επόμενες ημέρες. Επιβεβαιώνεται, τελικά, ότι το δημόσιο έλλειμμα της χώρας για το επόμενο έτος θα ανέλθει στο 2,04% του ΑΕΠ, και όχι στο 2,4%, όπως είχε οριστεί αρχικά από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024