Φωτογραφία: Automedia

Η διαδικασία ανανέωσης του Passat επιβεβαιώθηκε πλέον και επισήμως από τη γερμανική φίρμα η οποία αναμένεται να παρουσιάσει την νέα εκδοχή του στις αρχές του 2019, πιθανότατα στην έκθεση της Γενεύης.

Αν και πέρα από την επιβεβαίωση για την άφιξη του νέου Passat, την οποία η VW επέλεξε να γνωστοποιήσει με μια νοσταλγική αναδρομή στην πρώτη γενιά του εμβληματικού μοντέλου το 1973, μην παραλείποντας να αναφερθεί στη διαχρονική εμπορική επιτυχία του η οποία συνοψίζεται σε περισσότερα από 29 εκατομμύρια πωλήσεις για τις οκτώ συνολικά γενιές του, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά για την επικείμενη αναβάθμισή του.

Σχεδιαστικά, δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι επιρροές από το Arteon, με το Passat να αποκτά μια πιο επιβλητική «όψη» συνεπικουρούμενης της νέας γρίλιας και ανασχεδιασμένων φωτιστικών σωμάτων.

Ακόμα σημαντικότερες προδιαγράφονται οι αλλαγές στο εσωτερικό του, όπου αν και δεν θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό, το ανανεωμένο Passat θα επωφεληθεί από ένα αναβαθμισμένο σύστημα infotainment με σαφώς περισσότερες δυνατότητες στις οποίες θα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων λειτουργία ελέγχου μέσω νευμάτων, εφαρμογές διασύνδεσης έξυπνων συσκευών και εμπλουτισμένες υπηρεσίες online.

Βελτιώσεις και προσθήκες αναμένονται και στα συστήματα υποστήριξης οδηγού τα οποία θα διευρύνουν το φάσμα λειτουργίας τους, καθιστώντας το Passat πιο ενσυνείδητο τεχνολογικά και χρηστικότερο βάσει των νεότερων εξελίξεων που έχουν συντελεστεί στο οπλοστάσιο της γερμανικής φίρμας.

Εξίσου δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι στοχευμένες αλλαγές στην γκάμα κινητήρων η οποία δεν αποκλείεται να αυξήσει τις… δόσεις ήπιας υβριδικής τεχνολογίας ενώ υπό το ίδιο ακριβώς σκεπτικό ενισχυμένης αποδοτικότητας, βελτιώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην plug-in υβριδική έκδοση GTE.

Αντιστοίχως, αναβαθμίσεις με κριτήριο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και φόντο το νέο πρωτόκολλο δοκιμών WLTP θα πραγματοποιηθούν και στις επιλογές βενζίνης και diesel.

Όπως και να έχει το δεδομένο είναι ότι σύντομα θα πέσει περισσότερο φως στην υπόθεση του ανανεωμένου Passat μιας και όπως ενημερώνει η γερμανική φίρμα, οι διαδικασίες για την υποδοχή του στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου του Emden έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει και επισήμως η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της εμπορικής πορείας της ανανεωμένης εκδοχής του.