Δριμεία κριτική στην οικονομική κυβερνητική πολιτική άσκησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. «Δέκα παίρνετε, ένα δίνετε και εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα εννέα που παίρνετε από τον ελληνικό λαό» είπε, μεταξύ άλλων

Δριμεία κριτική στην οικονομική κυβερνητική πολιτική άσκησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δέκα παίρνετε, ένα δίνετε και εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα εννέα που παίρνετε από τον ελληνικό λαό». Παράλληλα, η κ. Γεννηματά τόνισε την ανάγκη να υπάρξει τέλος στην πολιτική πόλωση.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε πως «η πραγματική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει έξοδο στις αγορές, παραγωγή πλεονασμάτων από την ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη», κάτι το οποίο δεν συμβαίνει.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε πως «δεν καταφέρατε να οδηγήσετε τη χώρα στο ξέφωτο», ενώ υπογράμμισε πως «εξαθλιώνετε τη χώρα, έχετε φορέσει θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού», κάνοντας λόγο για έμμεσους φόρους που πλήττουν τους πιο αδύναμους.

Η ίδια εκτίμησε ότι και το 2019 η εξοντωτική φορολογία αυξάνεται και μάλιστα κυρίως με έμμεσους φόρους. Μίλησε δε, για βαριές συνέπειες από τις πράξεις και παραλείψεις του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η παροχολογία είναι μια προεκλογική συνταγή που αντιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία. «Οι υποσχέσεις για προσλήψεις και η παροχολογία με προσωρινά όμως επιδόματα είναι κλασική προεκλογική συνταγή που ακολουθούσε η συντηρητική παράταξη. Τώρα όμως τα εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε, ενώ εκτίμησε ότι η πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι ένα εισιτήριο για νέα αδιέξοδα.

«Αυτό το επιβεβαιώνει ο προϋπολογισμός, γι’ αυτό κι εμείς λέμε όχι σε αυτό τον τελευταίο προϋπολογισμό» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Νέα Δημοκρατία ευθύνονται γι’ αυτό το κλίμα πόλωσης, μιλώντας για ανάγκη να μπει ένα τέλος. «Δεν αρκεί να καταδικάσουμε την τυφλή βία, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Πρέπει η κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος, χρειάζεται αφύπνιση από όλους μας».

«Δεν πάμε πουθενά με αυτό το τοξικό δηλητηριασμένο κλίμα» είπε, τονίζοντας πως απαιτείται συνεννόηση από όλες τις πλευρές. «Να μπει τέλος στην ακραία πόλωση που καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για μικροκομματικά οφέλη».

«Χρειάζεται πολιτική ανατροπή, αυτή είναι η κληρονομιά της δικής μας παράταξης. Η χώρα χρειάζεται μια διακυβέρνηση που θα ενώνει κι όχι θα δικάζει» συνέχισε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr