Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωράκης: Τσακίζετε τα αδύναμα νοικοκυριά με τους έμμεσους φόρους

Θεοδωράκης: Τσακίζετε τα αδύναμα νοικοκυριά με τους έμμεσους φόρους

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αφήνοντας αιχμές για την οικονομική πολιτική και την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης. Έκανε δε, εκτενή αναφορά στην βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αφήνοντας αιχμές για την οικονομική πολιτική και την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως από αυτόν λείπουν φόροι και εισφορές. «Λείπουν φόροι και εισφορές από επενδύσεις που πολεμήσατε, από εργοτάξια στο Ελληνικό από τα έργα στου Αφαντου, λείπουν φόροι και εισφορές από μικρές και μεγάλες επενδύσεις που δεν χρηματοδοτήθηκαν από τράπεζες που είναι κουτσές, λείπουν φόροι και εισφορές όσων έφυγαν από την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ διερωτήθηκε: «Τι άλλο να φορολογήσετε λοιπόν; Από την μεσαία τάξη τι άλλο να πάρετε;»

«Το 1/3 των φορολογητέων εισοδημάτων εξαφανίστηκε. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ δίνουν στο κράτος έως και το 60% του εισοδήματός τους» επεσήμανε στην ομιλία του, τονίζοντας πως «είμαστε η χώρα με τους υψηλότερους έμμεσους φόρους στην Ευρωζώνη».

«Τσακίζετε τα αδύναμα νοικοκυριά, τους μη προνομιούχους Έλληνες με τους πιο άδικους κοινωνικά φόρους τους έμμεσους φόρους» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο κοινωνικό μέρισμα, κάνοντας λόγο για «δωράκια» που έχουν εισπραχθεί πολλαπλά από τους έμμεσους φόρους, ενώ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως το να λέει ο κ. Τσίπρας «ότι η χρεοκοπία οφείλεται μόνο στην διαφθορά των ελίτ είναι ψέμα. Κι αυτό διότι αποσιωπά σπατάλες κράτους, αναδιανομή μιζέριας έχουν ρίζες σε ιδεοληψίες και λαϊκίστικη πολιτική».

Αναφερόμενος δε, στην τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΙ, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «ευθύνες των ανθρώπων που είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα. Πρώτη, η ευθύνη των κυβερνητικών: Η ασυλία πάντα και παντού, των συμμοριών που καταστρέφουν, απειλούν και καίνε. Δεν είναι κοινωνική πολιτική. Είναι εγκληματική πολιτική».

«Εντάξει να πάσχουν από βαρβαρολαγνεία κάποιοι περιθωριακοί εξωκοινοβουλευτικοί. Αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας; Εκτός αν είναι συνθηματικό: Γιατί βρίσκονται οι διμοιρίες στην Ηρώδου Αττικού; Είναι εκεί για να παρακολουθήσουν πολύμορφες συμμετοχικές δράσεις» διερωτήθηκε, προσθέτοντας πως «η ρητορική της μισαλλοδοξίας, του διχασμού και τελικά η ρητορική της βίας δεν μπορεί να είναι η γλώσσα της σύγχρονης πολιτικής».

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024