Μολονότι υπάρχει περιορισμός στις προσλήψεις και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι λίγο μικρότερος, υπάρχει αύξηση μετακλητών και συμβασιούχων

«Στη χώρα όπου είχαμε επί τέσσερα χρόνια περιορισμό των προσλήψεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πέτυχε το «μαγικό», να αυξήσει το μισθολογικό κόστος κατά 600 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο» ανέφερε ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γ. Γεωργαντάς, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακύρωσε τους εμβληματικούς νόμους -που ψηφίστηκαν με τη στήριξη της ΝΔ- για την κινητότητα και το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου.

«Η κυβέρνηση πέτυχε κάτι το τρομερό. Ενώ είχαμε τέσσερα χρόνια περιορισμό στις προσλήψεις και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων είναι λίγο μικρότερος, υπάρχει αύξηση μετακλητών και συμβασιούχων και εκτόξευση του μισθολογικού κόστους κατά 600 εκατ. κάθε χρόνο. Αυτά τα μαγικά όμως τελειώνουν κι έρχεται κι η ώρα της πληρωμής που θα εισπράξετε στις κάλπες» είπε ο κ. Γεωργαντάς.

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, ενώ ψήφισε τους δύο εμβληματικούς νόμους της κινητικότητας και του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου -στις θετικές διατάξεις των οποίων η ΝΔ συνέπραξε με τη θετική της ψήφο-, η ίδια με εκ των υστέρων τροπολογίες της τούς ακύρωσε.

Έτσι, ουδείς δημόσιος υπάλληλος επελέγη από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών για να πληρώσει θέση αποχωρήσαντος -όπως ο νόμος ορίζει-, ενώ ουδεμία μετακίνηση έγινε στο πλαίσιο της κινητικότητας, βάσει οργανογραμμάτων, όπως ο νόμος ορίζει, αφού ανεστάλη η προϋπόθεση του νόμου από την ίδια κυβέρνηση.

«Φαίνεται πως υπήρχαν συγγενείς, φίλοι και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ που έπρεπε να προτιμηθούν» παρατήρησε με σκωπτικό τόνο ο κ. Γεωργαντάς.

Τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση ότι, ενώ ο ίδιος, ως αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει καταθέσει τρεις ερωτήσεις με τις οποίες ζητά ενημέρωση για το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ουδέποτε έχει λάβει απάντηση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr