Μπισκότα με μαύρη σοκολάτα και φουντούκια
Η σοκολατένια λιχουδιά που θα συνοδεύσει τέλεια τον καφέ σας
Spotlight
-
Μελέτη καταπέλτης για τα Τέμπη μιλά για αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος - Η αναφορά στις εύφλεκτες ουσίες
-
Γενς Στόλτενμπεργκ: «Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο»
-
Το παρών του Αλέξη Τσίπρα
-
Έζησα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 για έναν χρόνο - αυτό μου έμαθε ότι μπορείς να ανήκεις οπουδήποτε
Υλικά για 24 κομμάτια
150 γρ. µαύρη σοκολάτα
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
25 γρ. κακάο
75 γρ. φρέσκο βούτυρο
130 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό χτυπηµένο
50 γρ. φουντούκια χοντροκοµµένα
Εκτέλεση
Σπάτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το βούτυρο που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το κακάο. Στη συνέχεια, ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα και τα φουντούκια και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 30′. Μοιράζετε τη ζύμη με ένα κουτάλι σε 2-3 ταψάκια στρωμένα με λαδόχαρτο αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 5 εκ. μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15΄. Τα μπισκότα πρέπει να μείνουν μαλακά στο κέντρο.
Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις