Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Εννέα νεκροί και 86 τραυματίες, ο νεότερος απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Τουρκία: Εννέα νεκροί και 86 τραυματίες, ο νεότερος απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Τρεις υπάλληλοι της εταιρείας σιδηροδρόμων της Τουρκίας (TCDD) συνελήφθησαν, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι για τη σιδηροδρομική τραγωδία θα λογοδοτήσουν

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 86 τραυματίστηκαν σήμερα στη σύγκρουση ανάμεσα σε μια αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας και ένα μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών κοντά στην Άγκυρα, στην Τουρκία, όπου τα θανατηφόρα δυστυχήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τούρκο αξιωματούχο, ένας Γερμανός βρίσκεται μεταξύ των νεκρών.

Η εισαγγελία εξέδωσε δελτίο Τύπου, το οποίο επικαλέστηκε η εφημερίδα Hürriyet, σύμφωνα με το οποίο 86 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα, ενώ ο αρχικός απολογισμός έκανε λόγο για 47 τραυματίες.

Τρεις υπάλληλοι της Εταιρείας Σιδηροδρόμων της Τουρκίας (TCDD) συνελήφθησαν, ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι για τη σιδηροδρομική τραγωδία θα λογοδοτήσουν.

Μια γυναίκα που επέβαινε στο τρένο δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ότι η αμαξοστοιχία κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, όταν έγινε η σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον Τζαχίτ Τουρχάν, υπουργό Μεταφορών της Τουρκίας, το δυστύχημα συνέβη μόλις 6 λεπτά μετά την αναχώρηση του τρένου από τον κεντρικό σταθμό της Άγκυρας, με κατεύθυνση το Ικόνιο, σε μια γραμμή υψηλής ταχύτητας, που εγκαινιάστηκε το 2011.

Τον Ιούλιο 24 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, όταν εκτροχιάστηκε επιβατική αμαξοστοιχία στη βορειοδυτική Τουρκία.

Το πλέον θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα είχε συμβεί τον Ιούλιο του 2014, με 41 νεκρούς και 80 τραυματίες, κατά τον εκτροχιασμό ενός τρένου υψηλής ταχύτητας στην επαρχία Σακάρια (Σαγγάριου), στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024