Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στρασβούργο : «Συλλάβετε τον μακελάρη νεκρό ή ζωντανό» [Εικόνες]

Στρασβούργο : «Συλλάβετε τον μακελάρη νεκρό ή ζωντανό» [Εικόνες]

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό ήταν ξεκάθαρος όταν ερωτήθηκε σχετικά: «Δεν έχει καμία σημασία. Το καλύτερο θα ήταν να τον βρούμε το συντομότερο δυνατόν»

Επίσημη εντολή να συλλάβουν τον 29χρονο ισλαμιστή τρομοκράτη «νεκρό ή ζωντανό» έχουν οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας που συνεχίζουν για δεύτερη μέρα το ανθρωποκυνηγητό του «πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στη χώρα», του ανθρώπου που αιματοκύλισε τη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό ήταν ξεκάθαρος όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο του CNews: «Δεν έχει καμία σημασία. Το καλύτερο θα ήταν να τον βρούμε το συντομότερο δυνατόν».

Περισσότεροι από 750 πάνοπλοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί, με την υποστήριξη ελικοπτέρων και τεθωρακισμένων οχημάτων χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή, από τις όχθες του Ρήνου μέχρι τα σύνορα με την Γερμανία , όπου έχουν εγκαταστήσει σημεία ελέγχου κάνοντας φύλλο και φτερό τα διερχόμενα οχήματα και ανακρίνοντας υπόπτους.

Παράλληλα, οι γαλλικές αρχές συνεργάζονται με τις αντίστοιχες της Γερμανίας και της Ελβετίας, καθώς ο Σερίφ Σακάτ έχει πλούσιο ποινικό μητρώο και στις τρεις χώρες, με συνολικά 27 καταδίκες και εγκλεισμούς σε φυλακές, κατά τη διάρκεια των οποίων εκτιμάται πως ριζοσπαστικοποιήθηκε θρησκευτικά, και οδηγήθηκε στην αποτρόπαια πράξη του.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στις αρχές ότι ο Τσακάτ φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» («Ο Θεός είναι Ύψιστος») όταν άξοιξε πυρ στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά, έναν στόχο που σύμφωνα με τον εισαγγελέα Παρισίου Ρεμί Χάιτζ επελέγη για τον θρησκευτικό του συμβολισμό.

Η φωτογραφία του Σακάτ που χρησιμοποίησε η αστυνομία στην αφίσα που δημοσίευσε εμφανίζει έναν γενειοφόρο άνδρα, βορειοαφρικανικής καταγωγής με έναν μώλωπα από τις προσευχές στο κέντρο του μετώπου του (Σ.τ.Σ: το ισλάμ απαιτεί από τους πιστούς μουσουλμάνους να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα, ένα τελετουργικό κατά το οποίο ο πιστός γονατίζει πάνω σε ένα στρώμα προσευχής και ακουμπάει με το μέτωπό του το έδαφος. Όταν αυτό το τελετουργικό επαναλαμβάνεται συστηματικά για μια μεγάλη χρονική περίοδο, πιθανόν να εμφανιστεί μώλωπας στο μέτωπο).

Οι γείτονες που ζουν κοντά στο πατρικό του σπίτι περιγράφουν τον ύποπτο ως έναν συνηθισμένο νέο, ο οποίος ντυνόταν με αθλητική φόρμα και αθλητικά παπούτσια αντί για την ισλαμική ενδυμασία.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024