Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου για τη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού

Μετά την εκπνοή της νέας προθεσμίας, η ΑΑΔΕ θα αρχίσει διασταυρώσεις μεταξύ της λίστας των υπόχρεων και όσων δήλωσαν εμπρόθεσμα τον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο πρέπει να οδεύουν όλα τα έσοδα της επιχείρησης

Παράταση έως τις 15 Ιανουαρίου για τη δήλωση επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού από τους υπόχρεους αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα (POS), αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθεί σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ. Η προθεσμία έληξε χθες, αλλά είχε ζητηθεί επιπλέον χρόνος από πολλούς φορείς.

Μετά την εκπνοή της νέας προθεσμίας, η ΑΑΔΕ θα αρχίσει διασταυρώσεις μεταξύ της λίστας των υπόχρεων και όσων δήλωσαν εμπρόθεσμα τον επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο πρέπει να οδεύουν όλα τα έσοδα της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ για τη μη δήλωση λογαριασμού. Το ίδιο πρόστιμο επιφέρει και η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης επαγγελματικού λογαριασμού, καθώς νοείται ως μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού. Για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, ενώ πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται και για τους επαγγελματίες εκείνους οι οποίοι, ενώ έχουν σχετική υποχρέωση, δεν έχουν εγκαταστήσει POS.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024