Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε μισής απουσίας

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε μισής απουσίας

Αν σπάσει ένας κρίκος από την αλυσίδα, μπορεί να γκρεμιστεί όλο το εγχείρημα και να επηρεαστεί η απόδοση όλης της ομάδας

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αγνώριστος στο Ηράκλειο, χωρίς συνοχή στην αμυντική του γραμμή, με το κέντρο του ανύπαρκτο και δίχως φαντασία στην επίθεση. Φυσιολογικά ήρθε η ήττα, αφού εκτός της κακής εμφάνισης, απουσίασε και το απαραίτητο πάθος, η θέληση και το… «never give up» που μας έχει δείξει η φετινή έκδοση του Παναθηναϊκού.
Με αυτή την εικόνα, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να κερδίσει σε κανένα γήπεδο. Αλλά δεν είναι μόνο η εικόνα. Οι πράσινοι είχαν απουσίες. Οι δύο βασικοί δεξιοί αμυντικοί του απουσιάζουν και αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα.
Δεν έχει να κάνει μονάχα με τους Γιόχανσον και Κουλιμπαλί, οι οποίοι δεν ήταν στη διάθεση του Δώνη. Έχει να κάνει με την οποιαδήποτε απουσία βασικού ποδοσφαιριστή. Θα είναι πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, γιατί το ρόστερ του είναι «κοντό». Δεν έχει βάθος και φάνηκε περίτρανα στο ματς με την Ιεράπετρα. Υπάρχουν παιδιά από πίσω που θα βοηθήσουν σε βάθος χρόνου, αλλά τώρα δεν είναι έτοιμα.
Η απουσία του Κουλιμπαλί και του Γιόχανσον ανάγκασε τον Δώνη να βάλει δεξί μπακ χαφ τον Χατζηγιοβάνη. Το έκανε γιατί προφανώς δεν του άρεσε ο Πούγγουρας όταν αγωνίστηκε σε αυτό τον ρόλο στο Βικελίδης. Έψαξε να βρει κάτι διαφορετικό. Δεν του βγήκε. Αν σπάσει ένας κρίκος της αλυσίδας, τότε μπορεί να γκρεμιστεί ολόκληρο το δημιούργημα και να πέσει σαν χάρτινος πύργος.
Γι’ αυτό είναι αναγκαίο για τους πράσινους να υπάρξει έστω και κάποια μικρή ενίσχυση τον Γενάρη. Ώστε να βγει η χρονιά με περισσότερες λύσεις, αφού όσο έρχεται και η κούραση, τόσο τα πράγματα θα δυσκολεύουν. Μια απουσία μπορεί να ταράξει τις ισορροπίες εντός γηπέδου και να φανεί καθοριστική για ολόκληρο το σύνολο. Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται, είναι η πραγματικότητα.

Ο Παναθηναϊκός περιμένει να επιστρέψουν ο Γιόχανσον με τον Κουλιμπαλί, να μπει επιτέλους ο Άλτμαν, να γυρίσει δυνατός για τον δεύτερο γύρο ο Μουνιέ. Είναι σημαντικοί όλοι τους. Μπορούν να αποδειχτούν καθοριστικοί στη διάρκεια της σεζόν και σε πολλά παιχνίδια. Μαζί μ’ αυτούς, θα είναι καλό να προστεθούν 2-3 παιδιά, έστω και σαν εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μεγαλώσει το ρόστερ και να έχει περισσότερες επιλογές ο Δώνης.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024