
Δικαστικές περιπέτειες για τη Σακίρα
Σε βάρος της διάσημης Κολομβιανής τραγουδίστριας Σακίρα θα ασκηθεί δίωξη από τις εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας, καθώς κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, μια κατηγορία που εκείνη αρνείται κατηγορηματικά, έγραψε η εφημερίδα El Pais
Σε βάρος της διάσημης Κολομβιανής τραγουδίστριας Σακίρα θα ασκηθεί δίωξη από τις εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας, καθώς κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ, μια κατηγορία που εκείνη αρνείται κατηγορηματικά, έγραψε η εφημερίδα El Pais.
Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας, η εισαγγελία ενημέρωσε την τραγουδίστρια σχετικά με το πόρισμα της έρευνάς της και για το γεγονός ότι δεν σκοπεύει να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, κάτι που σημαίνει πως θα καταθέσει επίσημα μήνυση σε βάρος της τις επόμενες ημέρες.
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος τύπου της ισπανικής εισαγγελίας περιορίστηκε να πει ότι «καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί» και ότι η υπόθεση «τελεί υπό διερεύνηση».
Όπως επισημαίνει η εισαγγελία, η εφορία κατηγορεί τη Σακίρα ότι δεν κατέβαλε τους φόρους της στην Ισπανία, το διάστημα που διέμενε εκεί, μεταξύ 2011-2014.
Οι διώξεις της εισαγγελίας αφορούν, εντούτοις, την περίοδο 2012-2014, καθώς όποια αδικήματα από το 2011 έχουν παραγραφεί.
Η 41χρονη τραγουδίστρια, που είναι επίσημα ζευγάρι από το 2011 με τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ, με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά, μετέφερε την φορολογική έδρα της στην Ισπανία το 2015.
Προηγουμένως, η φορολογική έδρα της βρισκόταν στις Μπαχάμες.
Όμως, ένας εκπρόσωπος τύπου της εισαγγελίας της Βαρκελώνης είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτό δεν «ανταποκρίνεται στην αλήθεια», καθώς ο σύντροφός της και τα παιδιά της διέμεναν στη Βαρκελώνη.
Οι δικηγόροι της Σακίρα επιμένουν, από την πλευρά τους, στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των αμοιβών της προερχόταν έως το 2014 από τις διεθνείς περιοδείες της και ότι εκείνη δεν ζούσε πάνω από 6 μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, προϋπόθεση για να θεωρηθεί φορολογική έδρα η χώρα.
- Αυτές είναι οι χώρες με τον μεγαλύτερο ιδιωτικό πλούτο – Η Ελλάδα πάτωσε στη λίστα
- Παναθηναϊκός: Ο Νίστρουπ ψάχνει τον παρτενέρ του Ντε Φράι
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Αντόνιο Μιγκέλ Καρντόσο (pic)
- Πετράλωνα: Συγκλονίζει ένοικος της πολυκατοικίας – «Πήγα για δουλειά και δεν βρήκα το σπίτι μου γυρνώντας»
- Θεσσαλονίκη: Ήχησε το 112 για τη φωτιά στο Δερβένι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- «Η ΑΙ δεν έχει συναίσθημα και δημιουργικότητα»: Λίγες κουβέντες με τον δεξιοτέχνη της τζαζ Joe Lovano



