Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η… πουλάδα του Καμμένου

Η… πουλάδα του Καμμένου

Με μια αιχμηρή ανάρτησή του στα social media o στρατηγός Κωσταράκος σχολιάζει τη συνήθεια που έχει ο Πάνος Καμμένος να εμφανίζεται με στρατιωτικές στολές

Οταν λες «πουλάδα» στις Ενοπλες Δυνάμεις εννοείς το σήμα που φορούν στο στήθος της στρατιωτικής τους στολής είτε οι ιπτάμενοι είτε (μια παραλλαγή) οι αλεξιπτωτιστές. Για να καρφιτσώσει κάποιος στη στολή του την «πουλάδα» θα πρέπει να υποστεί σκληρή εκπαίδευση, για παράδειγμα να αποφοιτήσει ως ιπτάμενος από τη Σχολή Ικάρων, είτε να του απονεμηθεί ως αλεξιπτωτιστή έπειτα από πέντε πτώσεις.  

Μια τέτοια «πουλάδα», όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης» είδε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και μέχρι πρότινος αρχηγός Ευρωστρατού στρατηγός Μιχάλης (Μάικ) Κωσταράκος στη στρατιωτική στολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και εξοργίστηκε…

Με μια αιχμηρή ανάρτησή του στα social media o στρατηγός Κωσταράκος σχολιάζει τη συνήθεια που έχει ο Πάνος Καμμένος να εμφανίζεται με στρατιωτικές στολές, να φέρει σε αυτές διακριτικά και βεβαίως να έχει καρφιτσωμένη στο στήθος του την πουλάδα τού χειριστή πολεμικού αεροσκάφους ή ελικοπτέρου. Και επισημαίνει:

Αντιποίηση στολής;

«Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εμφανίζεται με τη φόρμα επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού μας (τη στολή των πληρωμάτων του Στόλου δηλαδή), φέροντας επίσης στη «στολή» του τον θυρεό του ΥΠΕΘΑ, επίρραμα με το ονοματεπώνυμο και την υπουργική του ιδιότητα (αντί διακριτικού βαθμού), καθώς και διακριτικά «ιπταμένου» (ενδεχομένως χειριστού ελικοπτέρου). Το γεγονός ότι το τζόκεϊ του δεν φέρει εθνόσημο δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα, πλην της αποφυγής πιθανής εισαγγελικής έγκλησής του για αντιποίηση στολής που κάποιοι «θερμοκέφαλοι» θα μπορούσαν ίσως να προσπαθήσουν να προκαλέσουν».

Πλάκα τα γαλόνια

Και αφού ο στρατηγός αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του (40 και πλέον χρόνων) είχε ξαναδεί υπουργούς και υφυπουργούς να φέρουν στρατιωτικές σχολές από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, σε κάποιες αραβικές χώρες και σε Λαϊκές Δημοκρατίες της Απω Ανατολής, αναφέρει: «Μετά τα παραπάνω, θεωρώ ότι ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει κανέναν λόγο ή δικαίωμα ή ακόμα, σε ένα πιο «πολιτικό πλαίσιο», δεν νομιμοποιείται να φέρει την οποιαδήποτε στολή που περιλαμβάνεται στον Διακλαδικό Κανονισμό Στολών προσθέτοντας μάλιστα δικά του «υπουργικά διακριτικά». Τη στολή τη φέρουν όσοι αποτελούν στελέχη των ΕΔ και έχουν ενταχθεί σε αυτές σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τους νόμους διαδικασίες…».

Το flight jacket του Τσίπρα

Εδώ θα πρέπει να σημειώσω ότι και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα φόρεσαν στο παρελθόν στρατιωτική στολή, του έδωσαν μάλιστα και flight jacket όταν πέταξε με F-16 και με καρφιτσωμένο στο στήθος την «πουλάδα» σαν να ήταν απόφοιτος της Σχολής Ικάρων, ενώ όταν παρακολουθούσε στρατιωτικές ασκήσεις μαζί με τον κ. Καμμένο, επίσης έφερε στολή παραλλαγής, ωσάν να ήταν ετοιμοπόλεμος ή κάτι σαν αρχηγός στρατιάς. Ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής του θητείας στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, στο Πεντάγωνο, το πέρασε, έπειτα όμως από «βύσμα», όπως ειπώθηκε.

Ο υπουργός και ο στρατηγός

Και ο υπουργός Αμυνας απάντησε λέγοντας ότι ο στρατηγός Κωσταράκος τα λέει όλα αυτά για λόγους… εκδίκησης ή κάτι τέτοιο. Οτι δηλαδή «ως υπουργός δεν ενέκρινα αυτοκρατορική συνοδεία 21 μάγειρες, υπασπιστές για τη σύζυγο, σερβιτόρους να πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος».

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024