Γκάφα ΥΠΕΞ: Εχασαν τα emails από το 2005 γιατί τσιγκουνεύτηκαν τη συντήρηση
Μία βλάβη στη μονάδα σκληρών δίσκων του υπουργείου Εξωτερικών στάθηκε η αφορμή για να χαθεί όλη η αλληλογραφία από το 2005 και μετά
Μία βλάβη στη μονάδα σκληρών δίσκων του υπουργείου Εξωτερικών ήταν αιτία να χαθούν όλα τα email του από το 2005 και μετά.
Πέντε συνδεδεμένοι σκληροί δίσκοι εξερράγησαν, κάτι που επιβεβαίωσε και το ίδιο το υπουργείο Εξωτερικών.
Ουσιαστικά χάθηκαν όλα τα email, εκτός των απορρήτων, από το 2005 και μετά.
Δεν βρέθηκε καμία εταιρεία που θα μπορούσε να επαναφέρει τα δεδομένα και το ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας τα χαμένα email.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, με κονδύλι 15.000 ευρώ θα είχε αποφευχθεί η βλάβη, καθώς θα είχε πραγματοποιηθεί η αναγκαία συντήρηση.
Δύο μέρες μετά την έκρηξη στους σκληρούς δίσκους, το ΥΠΕΞ ενέκρινε κονδύλι 150.000 ευρώ και αγόρασε καινούριο server για να αποθηκεύονται τα email.
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
- Καραμανλής: Δεν παραιτείται από βουλευτής – «Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Τσουκαλάς: Όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ έχει μόνο μία επιλογή το ΠΑΣΟΚ – «Καμία ψήφος χαμένη»
- Πάσχα στην Αθήνα: Συναυλίες, θέατρο και δράσεις σε όλη την πόλη
- Πόλεμος στη Μέση Aνατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Γιάγκουσιτς στον παραγκωνισμό του
- Ίνιγκο Πέρεθ: «Ιστορικό το ματς κόντρα στην ΑΕΚ»
- Τράπεζες: Τι ισχύει για τις συναλλαγές τη Μεγάλη Δευτέρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442