Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η... πρόσκρουση των ΑμεΑ στις αόρατες κλούβες του Αλέξη Τσίπρα

Η… πρόσκρουση των ΑμεΑ στις αόρατες κλούβες του Αλέξη Τσίπρα

Παγκόσμια ημέρα για τα Ατομα με Αναπηρία και η διαδήλωση έφτασε μέχρι την Ηρώδου Αττικού. Εκεί απλά ήταν το φράγμα με τις κλούβες των ΜΑΤ που ούτε ο πρωθυπουργός ξέρει ότι υπάρχουν

«Υποπέσατε στο λάθος να μου πείτε ότι δεν ήρθατε στο σπίτι μου να πιούμε έναν καφέ γιατί έχω κλούβες των ΜΑΤ. Σας καλώ να έρθετε, ειλικρινά. Δεν θα δείτε ούτε μια κλούβα των ΜΑΤ. Δεν ξέρω αν εσείς έχετε. Πράγματι, υπήρχε μια κλούβα των ΜΑΤ το 2015. Το ’16 με δική μου εντολή, όχι μόνο από εμένα αλλά και από άλλους, έφυγαν εκατοντάδες αστυνομικοί που φυλούσαν VIP πρόσωπα για να πάνε στη γειτονιά. Εγώ, λοιπόν, κλούβα των ΜΑΤ δεν έχω ούτε έξω από το σπίτι μου ούτε έξω από το γραφείο μου. Εσείς, κ. Μητσοτάκη, ονειρεύεστε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και είχατε γεμίσει με κάγκελα την Αθήνα, ακόμα και την πλατεία Συντάγματος και δεν μπορούσε να περάσει κανείς. Σε αυτή την αστυνομοκρατούμενη Αθήνα για να υλοποιείτε πολιτικές του ΔΝΤ δεν θα ξαναζήσουμε».

Αυτά έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από μερικές ημέρες από το βήμα της Βουλής. Οπως είναι γνωστό στο διαδίκτυο έγινε χαμός, το twitter πήρε φωτιά με το ψέμα του κ. Τσίπρας καθώς όλοι του υπενθύμισαν ότι εδώ και τέσσερα χρόνια οι κλούβες των ΜΑΤ έχουν εγκατασταθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΗΓΗ: SOOC

Σήμερα, όμως, η συγκέντρωση και πορεία που έκαναν τα ΑΜΕΑ είχε ένα διαφορετικό χρώμα. Δεν ήταν επικίνδυνοι κουκουλοφόροι, ούτε ακροδεξιοί αγανακτισμένοι που απειλούν τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Διαδηλωτές που αντιμετωπίζουν μείζονα προβλήματα είναι και που έφτασαν στην οδό Ηρώδου Αττικού αλλά αντίκρυσαν ένα τείχος από κλούβες των ΜΑΤ. Και φυσικά δεν πέρασαν για να πάνε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κάποιος τράβηξε τη φωτογραφία και την ανέβασε στο διαδίκτυο θυμίζοντας στον πρωθυπουργό τη δήλωσή του στη Βουλή.

Η αντιπροσωπεία των ΑμεΑ συνάντησε την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου η οποία δεσμεύτηκε να δει μέσα στο επόμενο διάστημα τα αιτήματα τους. Ομως, αν και ο κ. Τσίπρας απουσίαζε στα Καλάβρυτα, η εικόνα της διμοιρίας των ΜΑΤ να έχει κλείσει την πρόσβαση στην Ηρώδου Αττικού, ασφαλώς και προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024