Κουνουπίδι και μπρόκολο με ντρέσινγκ βραστής πατάτας και αβγοτάραχο
Προετοιμασία 15΄
Αναμονή 20΄, Ψήσιμο 25΄, Κόστος 3 €
Υλικά (για 2 μερίδες)
50 γρ. ψιλές φούντες κουνουπίδι
50 γρ. ψιλές φούντες μπρόκολο
30 γρ. κολοκυθάκι
σε ροδέλες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
λίγες σταγόνες ξίδι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα τρίμμα αβγοτάραχο
Για το ντρέσινγκ
1 μέτρια πατάτα
80 γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ξίδι
Σε μια λεκάνη ή βαθιά πιατέλα ή μπασίνα βάζουμε το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το κολοκύθι και τα μαρινάρουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το σκεύος για 20 λεπτά στο ψυγείο για να μαριναριστούν τα λαχανικά.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ως εξής: βράζουμε την πατάτα και όταν κρυώσει τη βάζουμε στο μούλτι, με το ελαιόλαδο και ξίδι. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε στο πιάτο τα λαχανικά, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το τρίμμα αβγοτάραχου.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Παραμένει πρωθυπουργός της Ισπανίας ο Πέδρο Σάντσεθ
- Στο νοσοκομείο ο Στηβ Ντούζος
- Σύμβουλος ανάλυσης δημοσκοπήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος
- Καρκίνος: Τι ρόλο παίζει ο σωματότυπός μας;
- Κόλσον: «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσουμε το Game 3 με τον Παναθηναϊκό»
- Η Ταράτσα του Φοίβου επιστρέφει