Φωτογραφίες: Automedia

Το μικρομεσαίο μοντέλο της Audi, όπως αφήνει να εννοηθεί το ελαφρύ καμουφλάζ που τo καλύπτει, προετοιμάζεται να υποδεχτεί σύντομα τη νέα, τέταρτη γενιά του, αφετηρία για την οποία θα αποτελέσει μια βελτιωμένη εκδοχή της αρχιτεκτονικής MQB.

Με ορίζοντα άφιξης το 2020, το A3 στην έκδοση Sportback αναμένεται να είναι το πρώτο από την πλειάδα μικρομεσαίων και όχι μόνο μοντέλων που προσφέρει ο όμιλος VW, αναλαμβάνοντας να συστήσει τις σημαντικές βελτιώσεις που θα επέλθουν με την διαδοχή τους από τις νέες γενιές τους.

Σε κάθε περίπτωση, κατά τη συνήθη πρακτική της Audi, οι σημαντικότερες αλλαγές αναμένεται να συντελεστούν στην αθέατη πλευρά του Α3 το οποίο, ακολουθώντας τις τάσεις των καιρών, αναμένεται να αυξήσει τις εξωτερικές διαστάσεις του και το μήκος του μεταξονίου του.

Οι αυξημένες διαστάσεις συνδυαστικά και με την αποδοτικότερη διάταξη την οποία θα επιτρέπει η μετάβαση στη βελτιωμένη αρχιτεκτονική, αναμένεται να συμβάλλουν στην ενίσχυση της ευρυχωρίας και της πρακτικότητας του.

Επίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο A3 αναμένεται να είναι αποκλειστικά διαθέσιμο σε πεντάθυρες εκδόσεις καθώς η ζήτηση για τις τρίθυρες εκδόσεις φθίνει ολοένα.

Σε ό,τι αφορά τα κινητήρια σύνολα, το A3 αναμένεται να προσφέρεται αναβαθμισμένες εκδοχές των τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων του ομίλου VW καθώς και να αποκτήσει πρόσβαση στις νέες προσθήκες που έχουν γίνει στο οπλοστάσιο του ομίλου.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μια νέα plug-in υβριδική έκδοση ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση και μια αμιγώς ηλεκτρική η οποία αναμένεται σε δεύτερο χρόνο.

Τις προδιαγραφές του αναμένεται να συμπληρώσει μια σειρά από τεχνολογικά gadgets τόσο σε επίπεδο infotainment όσο και σε επίπεδο συστημάτων υποστήριξης οδηγού βάσει των τελευταίων εξελίξεων που έχουν συντελεστεί στην Αudi.

Αν και προς το παρόν, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την άφιξή του, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να το δούμε ακόμα και στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.