Πριν περίπου τέσσερα χρόνια, η Audi παρουσίασε στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι ένα πρωτότυπο μοντέλο, ονόματι TT Sportback και το οποίο αποτελούσε ουσιαστικά μια πρακτικότερη τετράθυρη και τετραθέσια παραλλαγή του TT, η οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα περάσει τελικά την παραγωγή με το status του τετράθυρου coupe.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκριτου βρετανικού περιοδικού AutoExpress, σταδιακά οι τετράθυρες εκδόσεις θα αντικαταστήσουν σταδιακά πλήρως τις μέχρι σήμερα γνωστές αμιγώς coupe εκδόσεις του γερμανικού μοντέλου.

Αν και μένει να αποδειχθεί κατά ποσό αυτό το σενάριο ευσταθεί, η προσθήκη μιας τετράθυρης coupe έκδοσης στην γκάμα του TT θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Εξίσου δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται, ότι η νέα έκδοση αναμένεται να διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά περίπου 12,0 εκατοστά, ενώ το συνολικό μήκος της, αναμένεται επίσης να αυξηθεί κατά 29,0 εκατοστά και το πλάτος κατά 6,0 εκατοστά, δημιουργώντας έτσι τον χώρο για τις δύο επιπλέον πόρτες, αλλά και τις προϋποθέσεις για μια άνετη φιλοξενία στο πίσω κάθισμα.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά του, το τετράθυρο TT αναμένεται να έχει ως αφετηρία μια μετεξέλιξη της αρχιτεκτονικής τoυ ομίλου VW, ΜQB και να διατεθεί με ένα πλήθος επιλογών κινητήρων βενζίνης, diesel αλλά και σύνολα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας.