Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα καινοτόμος τεχνική βαφής από την Audi

Νέα καινοτόμος τεχνική βαφής από την Audi

Η νέα καινοτόμος τεχνική η οποία επιτρέπει την εφαρμογή σε μαζική κλίμακα, θα κάνει πρεμιέρα στις επιφάνειες της ειδικής έκδοσης του Audi Q2 #2 και καθιστά εφικτή την αποτύπωση οποιουδήποτε μοτίβου στις επιφάνειες του αμαξώματος οποιουδήποτε μοντέλου κατά ένα τρόπο που θυμίζει high-tech stencil.

Η γερμανική φίρμα αποφάσισε να ενισχύσει το ήδη ευρύ φάσμα εξατομίκευσης των προϊόντων της, εφαρμόζοντας μια καινοτόμο τεχνική βαφής η οποία αποτελεί πρωτιά σε επίπεδο μαζικής παραγωγής και επί της ουσίας, επιτρέπει την αποτύπωση διάφορων σχεδιαστικών μοτίβων στη βαφή των αυτοκινήτων προσδίδοντας ένα ματ φινίρισμα.

Την καινοτόμο τεχνική βαφής σε όρους μαζικής παραγωγής θα εγκαινιάσει η ειδική έκδοση του Q2 με τα διακριτικά #2 ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι με την τεχνική αυτή έχουν γραφτεί τα διακριτικά Audi Sport στις πλευρικές ανθρακονημάτινες εισαγωγές αέρα του Audi R8.

Σε ό,τι αφορά την ιδιαιτερότητα της νέας αυτής τεχνικής βαφής, οφείλεται στην επεξεργασία του τελικού στρώματος της βαφής του αυτοκινήτου το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει την αποτύπωση μοτίβων με ματ φινίρισμα.

Με αυτή την νέα τεχνική η οποία εξελίχθηκε από τον τομέα νέων τεχνολογιών της Audi, γίνεται εφικτή η αποτύπωση οποιουδήποτε μοτίβου, σχημάτων, γραμμάτων, logo ή και εικόνων στις βαμμένες επιφάνειες του αυτοκινήτου χωρίς να απογειώνεται το κόστος παραγωγής καθώς, συνήθως αυτές οι διαδικασίες μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν χειροποίητα.

Το κλειδί στην καινοτόμο αυτή τεχνική βρίσκεται στην τοποθέτηση ενός πολύ λεπτού πλαστικού φιλμ με το επιθυμητό μοτίβο που πρόκειται να αποτυπωθεί στη βαφή πριν η συγκεκριμένη επιφάνεια ψεκαστεί από ένα αντίστοιχο σοφιστικέ σύστημα με υαλόσκονη σε συνθήκες κενού.

Σε εκείνα τα σημεία που δεν καλύπτονται από το παραπάνω πλαστικό φιλμ, η υαλοβολή αφαιρεί ένα ελάχιστο μέρος από την βαφή εξασφαλίζοντας το ματ φινίρισμα του μοτίβου που αποτυπώνεται στην επιφάνεια του αμαξώματος όπως ακριβώς τα stencil.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024