Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποντικοί και κότες

Ποντικοί και κότες

 Μπήκε λοιπόν η κότα, βγήκε η κότα, αλλά, όπως είναι εμφανές, οι ποντικοί παρέμειναν. Διότι, στο τέλος τέλος, τι ακριβώς να κάνει μια κότα για να απειλήσει το πολίτευμα;

Αν δεν έδειχνε πού βαδίζουμε, θα ήταν από τα πιο κωμικά των τελευταίων ετών: η «εισβολή» μιας κότας την οποία είχε πετάξει μία ακτιβίστρια της Αριστεράς στο Μέγαρο Μαξίμου, παλιά «συντρόφισσα» του Τσίπρα (η ακτιβίστρια, όχι η κότα), ενεργοποίησε προ ημερών το άγρυπνο «Τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» που ανέλαβε να ερευνήσει το μέγα ζήτημα!

Πολλοί αγνοούν ακόμα και την ύπαρξη αυτής της υπηρεσίας που αποφάσισε να κάνει με τόσο σοβαρό τρόπο το ντεμπούτο της στον δημόσιο βίο. Αλλά έχει και τα καλά του: πρώτον, είναι διασκεδαστικό. Μεγάλη αξία στις εποχές που ζούμε.

Και, δεύτερον, είναι αφυπνιστικό: πολύ περισσότερο θα έπρεπε να ανησυχεί κανείς για το ότι υπάρχει αυτή η μυστήρια υπηρεσία με ό,τι τουλάχιστον η ονομασία της υποδηλώνει, παρά για το ότι μία κότα φτερούγισε στα ιερά χώματα που περιβάλλουν την καρδιά της εξουσίας. Το ίδιο θα ίσχυε ακόμα κι αν είχαν εισβάλει τριάντα επτά ρινόκεροι.

 Μπήκε λοιπόν η κότα, βγήκε η κότα, αλλά, όπως είναι εμφανές, οι ποντικοί παρέμειναν. Διότι, στο τέλος τέλος, τι ακριβώς να κάνει μια κότα για να απειλήσει το πολίτευμα; Μπας και ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά; Ή μήπως την είχαν ταΐσει με κανένα καλαμπόκι βιολογικού πολέμου; Αυτή είναι η επικίνδυνη, ή όσοι με πρωτοφανή ψέματα πήραν και άσκησαν επί τέσσερα χρόνια την εξουσία;
Η κότα, ακόμα κι αν την έβαζες όχι στην αυλή του Μαξίμου, αλλά στο ίδιο το γραφείο του Πρωθυπουργού να καθίσει, δεν θα ήταν σε θέση να φεσώσει με 100 δισ. ευρώ μία χώρα μέσα σε λίγους μήνες και μετά να κάνει και την κωλοτούμπα! Κανένα αβγουλάκι θα έκανε το πολύ πολύ και, εντάξει, θα λέρωνε και λίγο. Αλλά λίγο: καμία σχέση με το πόσο έχουν λερώσει τη δημοκρατία αυτοί που σήμερα εδρεύουν εκεί.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα: σε πλήθος περιπτώσεις, η σημερινή εξουσία έχει χαρακτηρίσει απλή διαμαρτυρία τις πράξεις του Ρουβίκωνα όταν μπαίνει ανενόχλητος όπου θέλει, ακόμα και σε πρεσβείες, και «απλώς πετά προκηρύξεις» όπως έλεγε ο πρώην καθ» ύλην αρμόδιος υπουργός. Αυτά δεν τους πείραξαν. Και είναι πολλά. Η κότα τούς μάρανε. Για αυτήν ενεργοποιήθηκαν οι Κλουζό του πολιτεύματος. Δεν κατάλαβαν ότι γίνονται περίγελοι; Φυσικά και το κατάλαβαν.

Ομως δεν τους νοιάζει. Οταν με μια ατάκα «δεν είχα αντιληφθεί τον συσχετισμό δυνάμενων» πιστεύεις ότι ξεπερνάς τους τραγικούς πρώτους μήνες του 2015, όταν κάνεις κάθε μέρα το άσπρο μαύρο, όταν δηλώνεις «αριστερός» και συγκυβερνάς με ένα κόμμα της πολύ Δεξιάς, προφανώς δεν έχεις αναστολές. Οπως όταν λες σε πυρόπληκτη στο Μάτι «και να έπαιρνες 2.000 ευρώ θα τα σπατάλαγες»! Αυτός είναι ο Τσίπρας.

Το μόνο που έχει αλήθεια σε όλα αυτά είναι ότι το πολίτευμα πράγματι βρίσκεται πια σε οριακή κατάσταση με ουκ ολίγες θεμελιώδεις παραμέτρους του να δοκιμάζονται διαρκώς.

Λ.χ., το Σύνταγμα ρητά επιβάλλει την ενότητα της κυβερνητικής πολιτικής και τη συλλογική ευθύνη των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Ομως η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία διεθνή συμφωνία μείζονος σημασίας για τα συμφέροντά της, την οποία ο κυβερνητικός εταίρος θεωρεί απαράδεκτη αλλά και μένει στη θέση του και ο Πρωθυπουργός δεν ενοχλείται. Και μετά τους φταίει η κότα…

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024