Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: «Απαράδεκτη» η χρήση βίας από τη Ρωσία στο στενό του Κερτς

ΕΕ: «Απαράδεκτη» η χρήση βίας από τη Ρωσία στο στενό του Κερτς

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι «απογοητευμένη» από τη χρήση βίας που άσκησε η Ρωσία ενάντια σε ουκρανικά πλοία στο στενό του Κερτς, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό της Κυριακής «απαράδεκτο». Σε μια ένδειξη των μακροχρόνιων διαφωνιών στο εσωτερικό της ΕΕ για την αντιμετώπιση της Ρωσίας, τα 28 κράτη – μέλη συμφώνησαν μετά από τρεις μέρες σε ένα κοινό […]

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι «απογοητευμένη» από τη χρήση βίας που άσκησε η Ρωσία ενάντια σε ουκρανικά πλοία στο στενό του Κερτς, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό της Κυριακής «απαράδεκτο».

Σε μια ένδειξη των μακροχρόνιων διαφωνιών στο εσωτερικό της ΕΕ για την αντιμετώπιση της Ρωσίας, τα 28 κράτη – μέλη συμφώνησαν μετά από τρεις μέρες σε ένα κοινό ανακοινωθέν μετά το συμβάν της σύλληψης τριών ουκρανικών πλοίων από τις ρωσικές δυνάμεις.

Με ανακοίνωση της η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Φεντερίκα Μογκερίνι, τόνισε ότι το μπλοκ «αναμένει από τη Ρωσία να εγγυηθεί το ανεμπόδιστο και ελεύθερο πέρασμα μέσα από το στενό του Κερτς προς και από τη Θάλασσα του Αζόφ, σε συμφωνία με το διεθνές δίκαιο».

«Καλούμε όλες τις πλευρές να ενεργήσουν με άκρα αυτοσυγκράτηση για την άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης» υπογράμμισε με ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Σε αυτό το πλαίσιο, ζητούμε εντόνως από τη Ρωσία να απελευθερώσει άνευ όρων και χωρίς καθυστέρηση τα πλοία που συνέλαβε, το πλήρωμα και τον εξοπλισμό» συνέχισε.

Ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές τόνισαν ότι η Ένωση δεν πρόκειται να ενεργήσει γρήγορα σε τυχόν επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας μετά το περιστατικό και την πιο έντονη κλιμάκωση στις σχέσεις Ουκρανίας – Ρωσίας μεταξύ το 2014 και την προσάρτηση της Κριμαίας.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024