Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έντονη ανησυχία Τραμπ - Ερντογάν για τη νέα κρίση Ρωσίας - Ουκρανίας

Έντονη ανησυχία Τραμπ – Ερντογάν για τη νέα κρίση Ρωσίας – Ουκρανίας

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και ο τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησαν για το συμβάν της σύλληψης ουκρανικών πλοίων από την Ρωσία στα στενά του Κέρτς, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Ο πρόεδρος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το συμβάν στο στενό του Κερτς και τη συνέχιση της κράτησης ουκρανικών πλοίων και πληρώματος» είπε η Σάντερς με ανακοίνωσή της.

Οι εντάσεις ανάμεσα στο Κίεβο και στη Μόσχα επιδεινώθηκαν απότομα την Κυριακή όταν η Ρωσία κατέλαβε τρία πλοία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού –δύο κανονιοφόρους και ένα ρυμουλκό στα οποία επέβαιναν συνολικά περίπου 20 ναύτες– αφού πρώτα άνοιξε πυρ εναντίον τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν τα πλοία επιχείρησαν να εισέλθουν από τη Μαύρη Θάλασσα στο στενό του Κερτς που χωρίζει την Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε το 2014 από τη Μόσχα, από τη Ρωσία και επιτρέπει την πρόσβαση στην Αζοφική θάλασσα.

Πλέον, τα πνεύματα έχουν οξυνθεί επικίνδυνα με την απειλή ανοιχτής στρατιωτικής σύγκρουσης να επανέρχεται στην ημερήσια διάταξη και τις δύο πλευρές να εμφανίζονται ανυποχώρητες στις θέσεις τους.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024