Την προηγούμενη φορά που ο κόσμος του Παναθηναϊκού αποφάσισε να ασχοληθεί μέσω συνθημάτων με τον Βίκτωρα Ρέστη, που όλες οι πληροφορίες τον θέλουν να συνεργάζεται άμεσα με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, έστειλε μήνυμα πως δεν θέλει την εμπλοκή του.

Εκείνη τη μέρα, σε ένα ματς με τον Λεβαδειακό στο Ολυμπιακό Στάδιο αν θυμάμαι καλά, ήταν μια μερίδα των οργανωμένων οπαδών που ασχολήθηκε με τον Έλληνα επιχειρηματία. Αλλά εκείνες τις μέρες δεν ήταν ξεκάθαρο πως ο Ρέστης είναι πράγματι ο στενός συνεργάτης του Πιεμπονγκσάντ.

Έκτοτε υπήρχε η φωτογραφία τους από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, με τους δύο άνδρες να ταξιδεύουν παρέα για την Αθήνα. Και σήμερα έρχεται ένα δημοσίευμα το οποίο προέρχεται από διαρροή του ίδιου του Αλαφούζου. Και αναφέρει πως ο Παϊρότζ είπε στον μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού ότι συζητάει με τον Ρέστη για να δουν πως θα συμπεριφερθούν και τι θα κάνουν με τον Παναθηναϊκό. Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται πλέον (εκτός αν ο Αλαφούζος διαρρέει ψέματα, που στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει λόγο να το κάνει).

Αυτή η διαρροή, δύο μέρες πριν από εντός έδρας παιχνίδι, είναι δεδομένο πως θα φέρει… δημοψήφισμα στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί το Σάββατο τον Απόλλωνα και όλα συνηγορούν στην παρουσία περίπου 20.000 φίλων του στις εξέδρες.

Ο κόσμος συνεχίζει και να αγωνιά και να ασχολείται με το διοικητικό. Και ο κόσμος, αν κρίνουμε από όλα όσα γράφονται στα social media, ανησυχεί όχι μόνο για το μέλλον της ομάδας και για το αν θα αλλάξει διοίκηση, αλλά και σε ποιου τα χέρια θα πάει.

Δεν είναι καιρός για να μπει η ομάδα σε ένα νέο κύκλο κόντρας του κόσμου με οποιονδήποτε βρίσκεται στην κεφαλή του συλλόγου. Ποτέ δεν έκανε καλό. Συνήθως χαλούσε και ό,τι χτιζόταν εντός γηπέδου. Μια τέτοιου είδους κόντρα περνάει και μέσα στην ομάδα, περνάει στα αποδυτήρια, γίνονται συζητήσεις, υπάρχουν προβληματισμοί και ανησυχίες.

Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, το «δημοψήφισμα» του Σαββάτου. Να δούμε τι συναισθήματα θα φέρει το όνομα του Ρέστη στον κόσμο, τι «γκελ» θα κάνει και στους υπόλοιπους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, πλην των οργανωμένων που τα έχουν κάνει ξεκάθαρα.