Για δεύτερη φορά υπόδικος καταφέρνει και… σπάει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που του είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος αντί της προσωρινής κράτησης.

Σήμερα, Τρίτη 20.11.2018 διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, το Γάλλο, J.-Cl. Oswald ο οποίος εμπλέκεται σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και στα μαύρα ταμεία της Siemens.

Ο επιτηρούμενος, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ήδη από τον Νοέμβριο του 2016 είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάχι.

Σήμερα Τρίτη στις 12:50 μ.μ., συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο γύρισε σπίτι του. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία.

Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την έκπληξή του εξέφρασε ο συνήγορος του Ζαν Κλοντ Οσβαλντ, Χρ. Καπαρουνάκης, «ιδίως ενόψει της αναμονής έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία αναμένεται να έχει θετική έκβαση για αυτόν».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο