Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου ήταν το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο που φέτος περισσότερο από ποτέ μας μετέφερε το αθλητικό ιδεώδες μαζί με τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Μία διάχυτη θετική ενέργεια που ξεκινούσε από την εξαιρετική διοργάνωση και κατέληγε στους συμμετέχοντες που έδωσαν το δικό τους προσωπικό, συμβολικό αλλά και ουσιαστικό αγώνα, ήταν αυτό που χαρακτήρισε τον 36ο Κλασικό Μαραθώνιο. Το φετινό ραντεβού αθλητών, οικογενειών, ομάδων και φίλων του Μαραθωνίου έγινε σε κλίμα συγκίνησης για το ρεκόρ συμμετοχών στην ιστορία του θεσμού και την θερμή ανταπόκριση του κοινού.

Δρομείς από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο κατέφθασαν στην ελληνική πρωτεύουσα για την κλασσική διαδρομή των 42 χιλιομέτρων αλλά και για τις διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων. Η προσωπική προσπάθεια και υπέρβαση πολλών δρομέων οδήγησαν σε σπουδαίες αγωνιστικές επιδόσεις που αποδεικνύουν την αγωνιστική επιτυχία της διοργάνωσης σε συνδυασμό με την επιτυχημένη γιορτή που εξελισσόταν στον τερματισμό της διαδρομής, το Παναθηναϊκό στάδιο.

Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός είχε φέτος για κινητήρια δύναμη την Protergia, το νέο Επίσημο Χορηγό του ΣΕΓΑΣ που προσέφερε ενέργεια στους αθλητές και σε όλη τη διοργάνωση φωτίζοντας τη μεγάλη σημασία του αθλητισμού. Η Protergia στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια των διοργανωτών για τη μοναδική αυτή γιορτή που γέμισε τους δρόμους της Αθήνας με χιλιάδες πολίτες που διασκέδασαν στο σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας. Η Protergia έδωσε το παρών την ημέρα του Μαραθωνίου με την Protergia Running Team ενώ είχε εντυπωσιακό περίπτερο για τους επισκέπτες της Marathon Expo με διαγωνισμούς, παιχνίδια και fitness δώρα.

Μετά και την έναρξη της συνεργασίας της με το ΣΕΓΑΣ, η Protergia έχει στηρίξει μία σειρά δρομικών εκδηλώσεων με το σύνθημα «Τρέχουμε μαζί, τρέχουμε με ενέργεια» όπως τον 7ο Protergia Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη, το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι δρόμου της χώρας. Παράλληλα έχει συνδράμει και σε άλλους αγώνες δρόμου όπως το «No Finish Line» και τους αγώνες «Run Greece» προσκαλώντας όλο και περισσότερους Έλληνες να συμμετέχουν στις αθλητικές γιορτές του έτους. Η Protergia θα συνεχίσει να στέκεται περήφανα πλάι στους αγώνες προώθησης του αθλητισμού και να «τρέχει» στο μαραθώνιο δημιουργίας ενός νέου τρόπου ζωής με ζωντανές τις αξίες του αθλητισμού.