Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη για την Toyota Corolla Sedan

Αποκάλυψη για την Toyota Corolla Sedan

Η Toyota συμπληρώνει την γκάμα της 12ης γενιάς της Corolla με την τετράθυρη έκδοση η οποία αναμένεται να διατεθεί στην Ευρώπη από το α΄τρίμηνο του 2019, και χάρη σε μια στοχευμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις αμαξώματος, φιλοδοξεί να προβάλλει μια αυξημένου κύρους προσωπικότητα.

H ιαπωνική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της τρίτης, τετράθυρης έκδοσης αμαξώματος της Corolla η οποία, αν και μοιράζεται την πλειονότητα των χαρακτηριστικών της με τις ήδη γνωστές Hatchback και Touring Sports εκδόσεις, υιοθετεί μια λίγο διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση στα σημεία, που συνεπικουρούμενου του sedan αμαξώματος, φιλοδοξούν να της προσδώσουν μια πιο επιβλητική παρουσία και περισσότερο κύρος.

Υπό αυτό το σκεπτικό, οι σχεδιαστές της Toyota επέλεξαν να τροποποιήσουν την όψη της, μικραίνοντας τα φωτιστικά σώματα, τοποθετώντας μια πιο λεπτή γρίλια η οποία όμως καταλαμβάνει μεγαλύτερη έκταση κατά πλάτος, και συνδυάζοντάς τα με μια λιγότερη επιθετική εισαγωγή αέρα η οποία αντί του συνήθους κυψελοειδούς μοτίβου των άλλων δύο εκδόσεων υιοθετεί την ηπιότερη αισθητική των οριζόντιων γραμμών.

Στα στοιχεία που επίσης δίνουν το στίγμα της διαφορετικότητας της νέας τετράθυρης έκδοσης συγκαταλέγεται μια χαρακτηριστική πτύχωση που διατρέχει τα πλευρά του αμαξώματος, δίνοντας μια διαφορετική δυναμική στο τριών όγκων αμάξωμα της τετράθυρης Corolla σε προφίλ.

Επίσης στο πίσω τμήμα, οι σχεδιαστές της ιαπωνικής φίρμας επέλεξαν μια ηπιότερη και λιγότερο αιχμηρή προσέγγιση σε ό,τι αφορά την αισθητική του προφυλακτήρα συνδυάζοντας την με μεγαλύτερα φωτιστικά σώματα σε σχέση με την Corolla Hatchback.

Αντιθέτως στο εσωτερικό, η Corolla Sedan μοιράζεται ακριβώς τις ίδιες σχεδιαστικές προδιαγραφές με τις άλλες δύο ήδη γνωστές εκδόσεις της, κάτι που σημαίνει ότι και στην περίπτωση της τετράθυρης έκδοσης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν οθόνη αφής οκτώ ιντσών για το infotainment σε συνδυασμό με ψηφιακή οθόνη επτά ιντσών στον πίνακα οργάνων, head-up display και σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών.

Σε «χωροταξικό» επίπεδο η τετράθυρη έκδοση της Corolla, υπόσχεται αντίστοιχη ευρυχωρία με την station wagon έκδοση στο εσωτερικό της με δεδομένο και ότι διαθέτουν ίδιου μήκους μεταξόνιο (2,7 μέτρα).

Επίσης όπως και οι υπόλοιπες δύο εκδόσεις αμαξώματος της νέας 12ης γενιάς της Corolla, η τετράθυρη έκδοση έχει ως αφετηρία την παγκόσμια πλατφόρμα της Toyota TNGA η οποία εκτός από την πιο αποδοτική διάταξη επιτρέπει ένα χαμηλότερο κέντρο βάρους που σε συνδυασμό με την ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων εγγυάται μια καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η τετράθυρη Corolla, θα είναι διαθέσιμη με το υβριδικό σύνολο που συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 1,8 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας 122 ίππους και υπόσχεται μέση κατανάλωση καυσίμου 4,3 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 98 γρ./χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου WLTP. Διαθέσιμος επίσης θα είναι και ο κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρων σε συνδυασμό με κιβώτιο CVT με απόδοση 132 ίππων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος του εξοπλιστικού παλμαρέ -και- της τετράθυρης Corolla αποτελεί η ολοκληρωμένη δέσμη συστημάτων ασφαλείας της ιαπωνικής φίρμας, Toyota Safety Sense όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται σύστημα αποτροπής συγκρούσεων με δυνατότητα ανίχνευσης πεζών ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ρυθμιζόμενο cruise control, σύστημα διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας με υποβοήθηση τιμονιού και σύστημα αναγνώρισης της οδικής σήμανσης.

Η τετράθυρη έκδοση της Corolla αναμένεται να διατεθεί στην Ευρώπη το α΄τρίμηνο του 2019.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024