Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τετρακίνητη έκδοση του Prius στα άμεσα σχέδια της Toyota

Τετρακίνητη έκδοση του Prius στα άμεσα σχέδια της Toyota

Ένα όχι τόσο μυστηριώδες teaser από την Toyota δείχνει προς την κατεύθυνση προσθήκης μιας τετρακίνητης έκδοσης του Prius στην γκάμα του, η οποία θα συστηθεί αρχικώς από την έκθεση του Los Angeles, στα τέλη Νοεμβρίου.

Εκτός από την προαναγγελία για την τετράθυρη έκδοση αμαξώματος της Corolla η οποία θα κάνει πρεμιέρα στην μακρινή Κίνα και στην έκθεση του Guangzhou, η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει για το άμεσο μέλλον μια ακόμα πρεμιέρα η οποία θα έχει ως επίκεντρο το εμβληματικό υβριδικό της μοντέλο, Prius και η οποία θα φιλοξενηθεί στην επικείμενη έκθεση του Los Angeles η οποία ανοίγει αυλαία στις 28 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, αν και η Toyota περιορίζεται προς το παρόν σε ένα αινιγματικό teaser το οποίο αποτυπώνει την κρυμμένη από τους στροβιλισμούς του χιονιού, αλλά αναγνωρίσιμη σιλουέτα του Prius, συνοδευόμενη από την φράση «το φθινόπωρο είναι εδώ, ο χειμώνας πλησιάζει, και το Prius 2019 μπορεί να κινηθεί εξίσου σε όλες τις συνθήκες, με χιόνι ή χωρίς», η οποία αφήνει ελάχιστες αμφιβολίες ως προς τις προθέσεις της Toyota.

Aν και πλην των παραπάνω οι Ιάπωνες δεν μπαίνουν στη διαδικασία να αποσαφηνίσουν τα χαρακτηριστικά του τετρακίνητου Prius, η λογική υπαγορεύει ότι η νέα έκδοση είτε θα αξιοποιήσει μια τροποποιημένη εκδοχή του υβριδικού συστήματος τετρακίνησης το οποίο εξοπλίζει το νέο RAV4 με δεδομένο ότι τα δύο μοντέλα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα είτε ότι θα αξιοποιηθεί μια τροποποιημένη εκδοχή του συνόλου που ήδη εφοδιάζει το Prius με το ηλεκτρικό μοτέρ να αναλαμβάνει αυξημένες αρμοδιότητες.

Είναι σαφές ότι το δεύτερο σενάριο απαιτεί μικρότερο κόστος σε επίπεδο εξέλιξης αν και δεν είναι δεδομένο ότι η Toyota θα το επιλέξει.

Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι την τετρακίνηση θα συμπληρώσουν μια σειρά από χαρακτηριστικά όπως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος χάρη σε μια διαφορετική γεωμετρία της ανάρτησης ενώ ενδεχομένως, τα ελαστικά μειωμένης αντίστασης κύλισης με τα οποία συνήθως εφοδιάζεται το Prius να αντικατασταθούν από ικανότερα για πιο απαιτητικές διαδρομές.

Τις παραπάνω αλλαγές κάθε άλλο παρά πρέπει να αποκλειστεί ότι θα πλαισιώσει μια σειρά από στοχευμένες σχεδιαστικές παρεμβάσεις εντός και εκτός που θα αναλάβουν να δώσουν το στίγμα της διαφορετικότητας της έκδοσης αλλά και να εξοπλίσουν το Prius κατάλληλα για… το χειμώνα που έρχεται.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024