Η μονάδα που είναι επιφορτισμένη με τις εκδόσεις επιδόσεων των Ιαπώνων φέρεται να ετοιμάζει, εκτός από τη δεδομένη έκδοση επιδόσεων της νέας Supra, και μια GRMN έκδοση για την νέα Corolla hatchback όπου τον πρώτο λόγο αναμένεται να έχει η υβριδική τεχνολογία.

Την νέα εξέλιξη για την σπορ γκάμα της Toyota, αποκάλυψε ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της ιαπωνικής φίρμας Johan van Zyl ο οποίος μιλώντας στο περιθώριο της έκθεσης του Παρισιού όπου αποκαλύφθηκε η Corolla δήλωσε «Όπως προχωράμε με το νέο προϊοντικό μας portfolio, θα εξετάζουμε προσεκτικά κάθε καινούριο προϊόν διερευνώντας κατά πόσο θα μπορούσε να αποτελέσει μέλος της GR γκαμας μας. Θεωρώ ότι το λανσάρισμα της Corolla με κινητήρα εσωτερικής καύσης 2.0 λίτρων σε υβριδικό σύνολο καθιστά σαφές αυτό που θέλουμε να πούμε. Θεωρούμε ότι είναι εφικτό να παρουσιάσουμε μια υβριδική έκδοση επιδόσεων. Η τεχνολογία υπάρχει το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την προσαρμόσουμε».

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημο χρονοδιάγραμμα για την άφιξη μιας έκδοσης επιδόσεων που θα μετέτρεπε την Corolla σε υβριδικό hot-hatch, ωστόσο ήδη υπάρχουν πληροφορίες για τις επιλογές της Toyota.

Σύμφωνα με αυτές, την Corolla GRMN αναμένεται να εξοπλίσει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του δίλιτρου turbo κινητήρα με τον οποίο είναι διαθέσιμη σε συνδυασμό με ένα ισχυρότερο ηλεκτρικό μοτέρ που θα προσφέρει συνδυαστική ισχύ 250 ίππων.

Εκτός από τις προοπτικές υβριδικών επιδόσεων για την νέα Corolla, η GRMN φέρεται να έχει και ορισμένα ακόμα αντίστοιχου προσανατολισμού σχέδια καθώς όπως έχει δηλώσει στο πρόσφατο το Νο2 των μηχανικών που είναι υπεύθυνοι για την εξέλιξη της νέας Supra, Masayuki Kai, η αναβίωση των Celica και MR2 θα ήταν μια θαυμάσια ιδέα σημειώνοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση για κάτι τέτοιο αποτελεί η εύρεση συνεργασίας με μια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου κάτι τέτοιο να καταστεί οικονομικά βιώσιμο.

Ακόμα ωστόσο και αν κάτι τέτοιο δεν ευοδωθεί, η νέα γενιά του Toyota GT86 η οποία αναμένεται από το 2021 είναι δεδομένο ότι θα επωφεληθεί από έκδοση επιδόσεων με την υπογραφή της GRMN.