Επίσημες κατηγορίες για την υπόθεση δολοφονίας του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι απήγγειλε ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας, οι οποίες επισείουν έως και τη θανατική ποινή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές της αραβικής χώρας επιβεβαίωσαν ότι συνολικά 21 Σαουδάραβες φέρονται να εμπλέκονται στην εκτέλεση και τον διαμελισμό του «άτυχου» δημοσιογράφου.

Εξ αυτών, οι έντεκα κατηγορούνται πως συμμετείχαν στη δολοφονία, η οποία έλαβε χώρα στο εσωτερικό του σαουδαραβικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, ενώ παράλληλα ο γενικός εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι πέντε ύποπτοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, οι οποίες επισείουν έως και τη θανατική ποινή.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, ο άνθρωπος που διέταξε την δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου ήταν ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, που εστάλη, σύμφωνα με το Ριάντ, με στόχο τον επαναπατρισμό του.

Σημείωσαν δε ότι το πτώμα του δεν έχει ακόμη βρεθεί, ενώ θα συνεχιστούν οι έρευνες.

Το Ριάντ έχει επανειλημμένως αρνηθεί πως στην υπόθεση εμπλέκεται η βασιλική οικογένεια των Σαλμάν, υποστηρίζοντας ότι η δολοφονία αποτέλεσε συνέπεια «μίας ανάκρισης, η οποία έλαβε αρνητική τροπή».