Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στήριξη Ευρωκοινοβουλίου στον Ανδρέα Γεωργίου

Στήριξη Ευρωκοινοβουλίου στον Ανδρέα Γεωργίου

Τη στήριξή του στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Aνδρέα Γεωργίου για τις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα προσέφερε την Τετάρτη το Ευρωκοινοβούλιο

Τη στήριξή του στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Aνδρέα Γεωργίου για τις δικαστικές περιπέτειες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα προσέφερε την Τετάρτη το Ευρωκοινοβούλιο.

Εκ μέρους της Κομισιόν, η Μάριαν Θίσεν, αρμόδια για θέματα απασχόλησης και κοινωνικών υποθέσεων επισήμανε ότι τα στατιστικά στοιχεία που συλλέχθηκαν επί της θητείας του Ανδρέα Γεωργίου είναι απολύτως σωστά και ακριβή, και πως επί των ημερών του διορθώθηκε η προηγούμενη στρεβλή κατάσταση.

Λαμβάνοντας το λόγο εκ μέρος του ΕΛΚ, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, είπε ότι ο κ. Γεωργίου είναι ένας άριστος επιστήμονας και «θύμα των περιστάσεων και πολιτικών δικαστικών παιχνιδιών». Ο Γιώργος Κύρτσος είπε ότι ένα μέρος της κοινωνίας φόρτωσε στον κ. Γεωργίου, μέσα στην ένταση της κρίσης, την αναγκαστική ένταξη της Ελλάδας σε δανειακό πρόγραμμα, επειδή δήθεν άλλαξε τα στοιχεία.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι δεν φταίει ο κ. Γεωργίου για τα προβλήματα της Ελλάδας που συνεχίζονται και εξαιτίας της κρίσης του 2015 και κατέληξε, λέγοντας: «Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε, είναι να επιμείνουμε να τελειώσει η δικαστική περιπέτεια του κ. Γεωργίου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, εκ μέρος των Σοσιαλιστών, σημείωσε ότι η ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών είναι θεμελιώδης αρχή της ΕΕ και προϋπόθεση για μία υγιή οικονομία και νομισματική ένωση. Ο Ρ. Γκουαλτιέρι είπε ότι μετά την παραποίηση των στατιστικών οικονομικών στοιχείων που έγινε στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργίου έπρεπε να κάνει αυτό που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει αξιοπιστία και να φέρει τα νούμερα στα πραγματικά τους επίπεδα.

Επίσης, ο πρόεδρος της επιτροπής Προϋπολογισμών του ΕΚ Ζαν Αρτουί δήλωσε ότι η ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών στην Ελλάδα και συνεπώς στην ΕΕ είναι κάτι δεδομένο. «Υποστηρίζουμε τον κ. Γεωργίου διότι εξασφάλισε την αξιοπιστία στα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας. Η ΕΛΣΤΑΤ μετά τον κ. Γεωργίου λειτουργεί βάσει του ευρωπαϊκού Δικαίου. Ο σεβασμός που νιώθουμε για την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης δεν μας αποτρέπει να αισθανόμαστε και ντροπή για τη δίωξή του».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Προϋπολογισμών του ΕΚ ο κύριος Γεωργίου πρέπει να προστατευθεί από πιθανές «πολιτκές παρεμβάσεις».

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε ότι για το έλλειμμα του 2009 που ήταν 15,1% και όχι 6% με βάση τα πλαστά στοιχεία, έφταιγε η κυβέρνηση της ΝΔ και όχι ο κ. Γεωργίου. «Χαίρομαι γιατί το Συμβούλιο, η Επιτροπή, η Eurostat, το Eurogroup, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, επιβεβαιώνουν ότι σήμερα και όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, μετά το 2010, τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία είναι απόλυτα αξιόπιστα», είπε ο Δ. Παπαδημούλης.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας ότι «σεβόμαστε απόλυτα και εγγυόμαστε την ανεξαρτησία, τόσο της ΕΛΣΤΑΤ, όσο και της ελληνικής Δικαιοσύνης», λέγοντας πως «όσοι επιχειρούν σήμερα να αξιοποιήσουν τις δικαστικές περιπέτειες που ταλαιπωρούν τον κ. Γεωργίου για να πλήξουν την Ελλάδα, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να υπενθυμίζουν το δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τα πλαστά στοιχεία».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024