Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ο «εκλεκτός» του Τσίπρα για τον δήμο Αθηναίων

Ο «εκλεκτός» του Τσίπρα για τον δήμο Αθηναίων

Πάντως ο πρωθυπουργός περιμένει ακόμα και δεν ανακοινώνει το όνομα του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να μην το ανακοινώνει, δεν κάνουν όμως το ίδιο οι υπουργοί του και τα κομματικά στελέχη…

Ένα-ένα τα ονόματα που εμφανίστηκαν από διάφορα ΜΜΕ (και sites) ως δήθεν υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων που τους στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) και ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν (οι περισσότεροι μάλιστα με οργή) το ενδιαφέρον τους για τη δημαρχία.

Οπως για παράδειγμα ο Φραγκίσκος Αλβέρτης που ανάμεσα στα άλλα είπε «εγώ τι σχέση έχω με τον ΣΥΡΙΖΑ», ή η Γιάννα Αγγελοπούλου που εξέφρασε την έκπληξή της για την εμπλοκή του ονόματός της.

Να σημειώσω ότι η κυρία Αγγελοπούλου, αναφέρει ο Βηματοδότης, όντως είχε αρχίσει από το 2015 ένα είδος φλερτ με τον κ. Τσίπρα (και ποιος δεν θυμάται το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη και την ομιλία του με τον Μπιλ Κλίντον) αλλά ας μην ξεχνάμε ότι δυσαρεστήθηκε για την υπόθεση της ανανέωσης του διπλωματικού της διαβατηρίου και απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Ετσι λοιπόν το ερώτημα παραμένει: Ποιον έχει υπ’ όψιν του ο κ. Τσίπρας για δήμαρχο που μάλιστα δεν μπορεί να χάσει; Οπως μάθατε από αυτή τη στήλη, ο πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι αναζητεί άνθρωπο που δεν χάνει, δεν εννοούσε αθλητή, αλλά πολιτικό πρόσωπο. Και αυτό το «δεν χάνει» δικαιολογείται από τον κ. Τσίπρα από το ότι ένας υποψήφιος δίνει τη μάχη των εκλογών όχι για να χάσει αλλά για να την κερδίσει.

Πάντως ο πρωθυπουργός περιμένει ακόμα και δεν ανακοινώνει το όνομα του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να μην το ανακοινώνει, δεν κάνουν όμως το ίδιο οι υπουργοί του και τα κομματικά στελέχη…

Σας πληροφορώ λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες που άφησαν να διαρρεύσουν υπουργοί (ας μην αναφέρω τα ονόματά τους), βουλευτές, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο «εκλεκτός» του κ. Τσίπρα για τον πρώτο δήμο της χώρας δεν είναι άλλος από τον σημερινό υφυπουργό Εργασίας, τον… 33χρονο Νάσο Ηλιόπουλο, πρώην ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Με δυο λόγια, ο κ. Τσίπρας πολύ θα ήθελε (και πάλι) ως υποψήφιο τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη (από τον οποίο όμως έφαγε πόρτα) και επιχειρεί να βρει έναν… «αντι-Γαβριήλ», έναν νέο άνθρωπο, όπως ήταν και ο ίδιος όταν διεκδίκησε τον δήμο της Αθήνας.

Να σημειώσω ότι πέραν του γεγονότος ότι ο νεαρός υφυπουργός Εργασίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, έχει παρά την ηλικία του ένα πλούσιο βιογραφικό. Ακόμα και στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει εργαστεί και έχει συνεργαστεί ερευνητικά με το Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Only in

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Καθώς η προσιτή διαβίωση γίνεται ολοένα και περισσότερο πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ορίσει τον πρώτο επίτροπο της ΕΕ με άμεση ευθύνη για τη στέγαση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024