Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μειωμένες κατά 7,3% οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβριο

Μειωμένες κατά 7,3% οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Οκτώβριο

Η διαδικασία νέων εγκρίσεων τύπου λόγω του αυστηρότερου πρωτοκόλλου δοκιμών εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια.

Η αρνητική επίδραση της εφαρμογής του νέου, αυστηρότερου πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP και των παρεπόμενων διαδικασιών νέων εγκρίσεων τύπου, εξακολουθεί να υφίσταται και τον Οκτώβριο στις πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια, «αν και ηπιότερη σε σχέση με τον Σεπτέμβριο (-23,5%)» όπως σημειώνει η Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτου Ευρώπης (ACEA), που έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων.

Σύμφωνα με αυτά, κατά τον μήνα Οκτώβριο οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια υποχώρησαν κατά 7,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, αθροίζοντας σε 1.169.462 μονάδες.

Ο αντίκτυπος των χρονοβόρων διαδικασιών για νέες έγκρισης τύπου φρέναρε τις πωλήσεις σε όλες τις παραδοσιακά μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές αυτοκινήτου κατά το δέκατο μήνα του έτους, πλήττοντας τα μεγέθη πωλήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών, ειδικώς των πιο «μαζικών» με μεγάλες γκάμες και πληθώρα εκδόσεων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι πωλήσεις του VW Group κατά τον μήνα Οκτώβριο υποχώρησαν κατά 22%, αυτές του Renault Group κατά 15%, η Fiat Chrysler Automobiles κατέγραψε μείωση πωλήσεων 13% ενώ από τους μεγάλους Ευρωπαίους παίκτες, το PSA Group είναι το μόνο το οποίο χάρη σε μια διαφορετική διαχείριση σε σχέση με τη νέα διαδικασία, περιόρισε την μείωση πωλήσεων σε 1,2%.

Σε ό,τι αφορά τους ασιάτες κατασκευαστές, η Toyota εμφανίζει αύξηση πωλήσεων 5,3% ενώ αυξητικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις της ΚΙΑ οι οποίες κατέγραψαν +4,5%. Αντιθέτως Nissan και Hyundai, είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται κατά 26% και 4,7% αντίστοιχα.

Καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με τη διαδικασία νέων εγκρίσεων τύπου, έδειξαν οι premium κατασκευαστές με την BMW, να καταγράφει αύξηση πωλήσεων 12% τον Οκτώβριο, την Mercedes-Benz 7,9%, και την Volvo 10%.

Παρά τα όποια προβλήματα έχει δημιουργήσει το WLTP στις ευρωπαϊκές πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τους δύο προηγούμενους μήνες, η συνολική εικόνα για το δεκάμηνο παραμένει θετική με τις συνολικές ταξινομήσεις να αθροίζουν σε 13,4 εκατομμύρια μονάδες, μέγεθος αυξημένο κατά 1.4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η αναστάτωση που έχει επιφέρει το WLTP στις πωλήσεις αναμένεται να έχει σύντομη διάρκεια με την κατάσταση να ομαλοποιείται πλήρως έως το τέλος της χρονιάς.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024