Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μείωση 23,5% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο λόγω WLTP

Μείωση 23,5% στις ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο λόγω WLTP

Το νέο πρωτόκολλο δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων (WLTP) και η αναμονή για τις νέες εγκρίσεις τύπου, οδήγησε καθοδικά τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, στοιχείο εν πολλοίς αναμενόμενο μετά την «έκρηξη» του Αυγούστου για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

H ισχύς του νέου αυστηρότερου πρωτοκόλλου δοκιμών για την μέτρηση εκπομπών ρύπων, WLTP, από την 1η Σεπτεμβρίου οδήγησε καθοδικά τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, καθώς πολλές από τις αυτοκινητοβιομηχανίες με μεγάλο portfolio μοντέλων ανέστειλαν πωλήσεις ορισμένων μοντέλων και εκδόσεων ωσότου λάβουν τις νέες εγκρίσεις τύπου υπό το νέο, και πιο χρονοβόρο, καθεστώς δοκιμών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτου (ACEA), οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή επικράτεια εμφάνισαν μείωση 23,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο διάστημα του 2017, στοιχείο που όπως τονίζει ο ACEA δεν αποτελεί έκπληξη ακριβώς λόγω της ισχύος του WLTP όπου, όπως σημειώνεται, οφείλεται και η θεαματική αύξηση στις πωλήσεις του μήνα Αυγούστου ο οποίος έκλεισε στο 31,2%.

Ενδεικτικές της επίδρασης του WLTP και των καθυστερήσεων που έχουν προκύψει, στις πωλήσεις των εταιρειών με μεγάλο portfolio εταιρειών και προϊόντων είναι ότι κατά το Σεπτέμβριο οι πωλήσεις του ομίλου VW υποχώρησαν κατά 48% με την ομώνυμη φίρμα να καταγράφει -52,2%, την Audi -60,7%, την Skoda -28,1% και την Seat -31,8 %. Aντίστοιχως οι πωλήσεις του ομίλου Renault υποχώρησαν κατά 27%, του ομίλου Fiat-Chrysler κατά 31,9% ενώ το μικρότερο πλήγμα από τις mainstream αυτοκινητοβιομηχανίες με μικρότερο όγκο πωλήσεων, δέχτηκε το PSA Group οι πωλήσεις του οποίου υποχώρησαν κατά 7,7% τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Εξαίρεση δεν αποτέλεσαν ούτε οι premium αυτοκινητοβιομηχανίες με τις Daimler AG και το BMW Group να εμφανίσουν μειωμένες πωλήσεις κατά 11,8% και 8,6% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά την συνολική πορεία της ευρωπαϊκής αγοράς από τις αρχές του 2018 έως και τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων παρουσιάζουν αύξηση 2,5%, ποσοστό που όπως επισημαίνει ο ACEA συνάδει με τις αρχικές προβλέψεις για την φετινή χρονιά.

Αναφορικά με τις επιδόσεις των παραδοσιακά μεγάλων αγορών της Ευρώπης για το εννεάμηνο, η ισπανική αγορά καταγράφει άνοδο 2,5%, η γαλλική 6,5% και η γερμανική 2,4% ενώ, σε Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 2,8% και 7,5% για το συγκεκριμένο διάστημα σε σχέση με πέρυσι.

Sports in

Επίσημο: Χωρίς τον Μέσι η Αργεντινή για τα φιλικά στην Αμερική

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) επιβεβαίωσε την απουσία του Λιονέλ Μέσι από τα φιλικά του Μαρτίου στην Αμερική.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024